Go Back
+ servings
Zomerse Poké Bowl met Tofu

Zomerse Poké Bowl met Tofu

Zomerse Poké Bowl met Tofu: fris, voedzaam en klaar in 20 minuten
Zodra het zonnetje begint te schijnen, krijg ik spontaan zin in lichte, frisse en kleurrijke maaltijden.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 10 minutes
afkoeltijd: 5 minutes
Totaal: 20 minutes
Menugang: avondeten, lunch
Keuken: hawaais
Zoekwoord: frisse zomergerechten, poke bowl, sushi, tofu recept, vegetarisch rijstgerecht
Porties: 2 personen

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 150 g witte rijst bij voorkeur sushirijst of pandanrijst
  • 200 g stevige tofu
  • 1 el maïzena
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el honing of ahornsiroop voor vegan
  • 2 el teriyakisaus
  • ½ avocado in plakjes
  • 1 wortel julienne gesneden
  • 5 radijsjes in dunne plakjes
  • ½ komkommer in plakjes
  • 75 g edamame boontjes uit de vriezer
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • Witte sesamzaadjes
  • Olie om in te bakken

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • Dep de tofu droog en snijd in blokjes. Meng met maïzena voor een knapperig korstje. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de tofu rondom goudbruin. Voeg sojasaus, sesamolie en honing/ahornsiroop toe. Laat kort karamelliseren en haal van het vuur.
  • Kook de edamame kort in kokend water (2-3 minuten) en giet af.
  • Verdeel de rijst over twee kommen. Leg daar de tofu, avocado, wortel, radijs, komkommer en edamame netjes naast elkaar op. Bestrooi met bosui en sesamzaadjes.
  • Maak af met teriyakisaus naar smaak. Serveer direct!
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten