Zomerse Poké Bowl met Tofu: fris, voedzaam en klaar in 20 minutenZodra het zonnetje begint te schijnen, krijg ik spontaan zin in lichte, frisse en kleurrijke maaltijden.
150gwitte rijstbij voorkeur sushirijst of pandanrijst
200gstevige tofu
1el maïzena
2el sojasaus
1el sesamolie
1el honing of ahornsiroopvoor vegan
2el teriyakisaus
½avocadoin plakjes
1worteljulienne gesneden
5radijsjesin dunne plakjes
½komkommerin plakjes
75gedamame boontjesuit de vriezer
2bosuitjesin ringetjes
Witte sesamzaadjes
Olie om in te bakken
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Dep de tofu droog en snijd in blokjes. Meng met maïzena voor een knapperig korstje. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de tofu rondom goudbruin. Voeg sojasaus, sesamolie en honing/ahornsiroop toe. Laat kort karamelliseren en haal van het vuur.
Kook de edamame kort in kokend water (2-3 minuten) en giet af.
Verdeel de rijst over twee kommen. Leg daar de tofu, avocado, wortel, radijs, komkommer en edamame netjes naast elkaar op. Bestrooi met bosui en sesamzaadjes.
Maak af met teriyakisaus naar smaak. Serveer direct!