Go Back
+ servings
Zomerse risotto met courgette, citroen en doperwten

Zomerse risotto met courgette, doperwtjes en citroen

De zomer is mijn favoriete seizoen als het om koken gaat. Alles is lichter, kleurrijker en vooral: makkelijker.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 35 minutes
0 minutes
Totaal: 40 minutes
Menugang: hoofdgerecht
Keuken: italiaans
Zoekwoord: risotto, zomers
Porties: 4 porties

Benodigdheden

  • 1 grote pan

Ingrediënt
 

  • 300 g risottorijst zoals arborio
  • 1 courgette in halve plakjes
  • 150 g doperwten diepvries of vers
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon warm
  • 2 el olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • Rasp en sap van een halve citroen
  • Verse basilicum of munt als topping
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur glazig.
  • Voeg de risottorijst toe en roer even goed door, zodat alle korrels bedekt zijn met een laagje olie en licht glanzen.
  • Voeg een soeplepel bouillon toe en blijf roeren tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit steeds, tot je bouillon op is en de rijst gaar maar nog een beetje stevig is (al dente). Dit duurt zo’n 20-25 minuten.
  • Voeg na 10 minuten de courgette toe, en na 15 minuten de erwtjes. Zo blijven ze lekker knapperig.
  • Als de risotto klaar is, roer je de citroenrasp en -sap erdoor, samen met de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer direct met verse basilicum of munt eroverheen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten