Deze heerlijke, zoete en gezonde dadelkoekjes met noten zijn super eenvoudig te maken! Het is een No-Bake recept, ze zijn binnen 30 minuten klaar en je hebt er dus geen oven nodig, wat perfect is voor een snelle, gezonde snack. Bovendien kun je in één keer een grote hoeveelheid maken, want deze koekjes blijven wel vier weken goed! Je kunt ze ook invriezen voor een langere houdbaarheid. Laten we aan de slag gaan!
Waarom dadels zo gezond zijn
Dadels en noten zitten boordevol vitamines en mineralen zoals vitamine B6, magnesium en kalium. Deze voedingsstoffen hebben allerlei gezondheidsvoordelen, zoals het verbeteren van je hersenfunctie en weerstand, en het verlagen van bloeddruk en triglyceriden. Ook helpen de vezels in dadels om de spijsvertering gezond te houden, waardoor je immuunsysteem wordt versterkt.
Ingrediënten voor de dadelkoekjes
- 250 gram dadels
- 150 gram walnoten (je mag ook andere nemen)
- 100 ml (bos)honing
- 10 ml oranjebloesemwater (optioneel)
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel anijspoeder
- 1 eetlepel venkelzaad
- 50 gram roomboter
- 100 gram gesmolten chocolade (optioneel)
Keukenhulp
Dadelkoekjes in 5 stappen:
- Ontpit de dadels en snijd ze doormidden en mix fijn in de hakmolen.
- Smelt de boter in de pan en bak dadelmengsel lichtjes aan totdat deze zacht word. (3min) Hak ondertussen de noten fijn in de hakmolen.
- Pak een grote schaal en voeg alle ingredienten samen, doe eventueel handschoenen aan om plakkerige handen te voorkomen. Meng vervolgens alles tot een geheel.
- Strooi in de onderkant van de vorm wat gehakte noten en pak je vorm erbij. Je kan ze in een vorm doen of er balletjes van draaien en in een papiertje doen als een bonbon.
- Optioneel* Smelt de chocolade au bain marie en doop ze in de chocolade, of giet er een laagje overheen en decoreer met noten en zet nog 30 minuten in de koelkast.
Na het mengen kun je ze even in de vriezer zetten zodat ze sneller stevig worden, of in de koelkast voor iets langer. Geniet binnen een uur van deze gezonde dadel-notenpowerbars! Zoek je nog een lekker en verantwoord recept? Kijk dan hier bij de Kokos koekjesrepen.
No-Bake Koekjes
No-bake koekjes zijn helemaal hip en ideaal voor iedereen die iets lekkers en snels wil maken zonder oven! Ze zijn vaak snel klaar en je heb er vaak maar een handvol ingrediënten voor nodig. Naast deze dadelkoekjes heb ik nog veel meer no-bake recepten die je moet proberen, zoals mijn Banoffee taart, Marmerkoekjes en Zachte Chocolade taart.
Tips:
- Vervang pistachenoten eventueel door pistachepasta.
- Gebruik een notenmaler voor een fijnere structuur.
- Varieer met noten en siliconenvormen.
- Doop de koekjes in au bain-marie gesmolten chocolade voor extra smaak.
- Werk ze af met gehakte noten of sprinkles voor een feestelijk tintje!
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Heerlijke en Gezonde Dadelkoekjes met noten
Equipment
- 1 hakmolen
Ingredients
- 250 gram dadels
- 150 gram noten naar keus
- 100 ml bos honing
- 10 ml oranjebloesemwater
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel anijspoeder
- 1 eetlepel venkelzaad
- 50 gram roomboter
Instructions
- Ontpit de dadels en snijd ze doormidden en mix fijn in de hakmolen.
- Smelt de boter in de pan en bak dadelmengsel lichtjes aan totdat deze zacht word. (3min) Hak ondertussen de noten fijn in de hakmolen.
- Pak een grote schaal en voeg alle ingredienten samen, doe eventueel handschoenen aan om plakkerige handen te voorkomen. Meng vervolgens alles tot een geheel.
- Strooi in de onderkant van de vorm wat gehakte noten en pak je vorm erbij. Je kan ze in een vorm doen of er balletjes van draaien en in een papiertje doen als een bonbon.
- Optioneel* Smelt de chocolade au bain marie en doop ze in de chocolade, of giet er een laagje overheen en decoreer met noten en zet nog 30 minuten in de koelkast.
Disclaimer: Sommige links op deze pagina zijn affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je iets koopt via deze links, zonder dat dit extra kosten voor jou met zich meebrengt. Ik raad alleen producten aan die ik persoonlijk gebruik en waarvan ik geloof dat ze waardevol zijn voor mijn lezers. Bedankt voor je steun!