No Bake Monchou Taart

monchou

MonChou taart is een echte klassieker in Nederland en een favoriet op feestjes en familiegelegenheden. Deze taart combineert een knapperige koekjesbodem met een romige, luchtige vulling van MonChou-roomkaas en een frisse topping van fruit.

Het mooie van deze taart is dat hij eenvoudig te maken is, zonder bakken, en altijd indruk maakt met zijn smaak en uiterlijk. Of je nu een ervaren bakker bent of net begint, met dit recept zet je een heerlijke traktatie op tafel waar iedereen van zal genieten!

?c=38668&m=2376463&a=474704&r=&t=html

MonChou taart is een geliefde klassieker in Nederland, en het recept is ontstaan rond de jaren 1960. De naam “MonChou” verwijst naar de Franse roomkaas die in de vulling wordt gebruikt, hoewel het product zelf van Nederlandse oorsprong is. Het werd in Nederland geïntroduceerd door het zuivelbedrijf Campina, en de lichte, romige textuur maakte het al snel populair in verschillende desserts.

Het idee om MonChou te combineren met een koekjesbodem en fruit als topping ontstond als een eenvoudige, no-bake taartoptie die gemakkelijk te maken is en niet in de oven hoeft. Het gebruik van MonChou in desserts zoals deze taart werd snel een trend, vooral omdat de combinatie van de romige kaas, de krokante bodem, en de frisse fruitsmaak een onweerstaanbare combinatie bleek.

i?c=25436&m=2374889&a=474704&r=&t=html

De Perfecte Combinatie van Smaken

Wat deze taart zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen de romige vulling en de knapperige bodem. De Monchou biedt een heerlijke romige textuur die mooi samengaat met de lichtzoete slagroom. Voeg hier een beetje citroenrasp of vanille-extract aan toe voor een extra smaakdimensie. Het resultaat is een taart die niet alleen geweldig smaakt, maar die er ook nog eens prachtig uitziet op je tafel.

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 200 g digestive koekjes (of andere zandkoekjes)
  • 100 g boter, gesmolten

Voor de vulling:

  • 200 g MonChou (roomkaas), op kamertemperatuur
  • 250 ml slagroom
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (8 g) of gewone suiker met wat vanillepoeder
  • 1 blikje vlaaifruit (bijvoorbeeld kersen of aardbeien)
monchou taart

Hoe maak je monchou taart

  • Verkruimel de koekjes fijn met een keukenmachine of door ze in een zak te doen en er met een deegroller overheen te gaan.
  • Meng de koekkruimels met de gesmolten boter tot een gelijkmatig mengsel.
  • Druk het koekjesmengsel stevig aan op de bodem van een springvorm (ongeveer 24 cm) en zet de vorm in de koelkast om op te stijven.
  • Klop de MonChou zacht en romig in een grote kom.
  • Voeg de kristalsuiker en vanillesuiker toe en mix goed door tot een glad mengsel.
  • Klop in een andere kom de slagroom stijf.
  • Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het MonChou-mengsel totdat alles goed gemengd is.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het MonChou-mengsel gelijkmatig over de koekjesbodem.
  • Strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Zet de taart minstens 2 uur (bij voorkeur een nacht) in de koelkast zodat de vulling stevig wordt.
  • Verdeel vlak voor het serveren het vlaaifruit over de bovenkant van de taart.
  • Haal de taart voorzichtig uit de springvorm en snijd in stukken.


Bekijk de video van dit recept op onze
Instagram pagina en vergeet ons niet te volgen!

🙂
?c=38668&m=2375154&a=474704&r=&t=html

Tips

  • Je kunt variëren met het vlaaifruit, zoals kersen, aardbeien, of gemengd fruit.
  • Voor een extra knapperige bite kun je gehakte noten of stukjes chocolade aan de bovenkant toevoegen.

Geniet van je heerlijke MonChou-taart!

monchou

Monchou taart

MonChou taart is een echte klassieker in Nederland en een favoriet op feestjes en familiegelegenheden. Deze taart combineert een knapperige koekjesbodem met een romige, luchtige vulling van MonChou-roomkaas en een frisse topping van fruit.
Prep Time 10 minutes
Total Time 2 hours 10 minutes

Equipment

  • 1 keukenmachine

Ingredients
  

  • 200 g digestive koekjes of andere zandkoekjes
  • 100 g boter gesmolten
  • 200 g MonChou roomkaas, op kamertemperatuur
  • 250 ml slagroom
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker 8 g
  • 1 blikje vlaaifruit bijvoorbeeld kersen of aardbeien

Instructions
 

  • Verkruimel de koekjes fijn met een keukenmachine of door ze in een zak te doen en er met een deegroller overheen te gaan.
  • Meng de koekkruimels met de gesmolten boter tot een gelijkmatig mengsel.
  • Druk het koekjesmengsel stevig aan op de bodem van een springvorm (ongeveer 24 cm) en zet de vorm in de koelkast om op te stijven.
  • Klop de MonChou zacht en romig in een grote kom.
  • Voeg de kristalsuiker en vanillesuiker toe en mix goed door tot een glad mengsel.
  • Klop in een andere kom de slagroom stijf.
  • Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het MonChou-mengsel totdat alles goed gemengd is.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het MonChou-mengsel gelijkmatig over de koekjesbodem.
  • Strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Zet de taart minstens 2 uur (bij voorkeur een nacht) in de koelkast zodat de vulling stevig wordt.
  • Verdeel vlak voor het serveren het vlaaifruit over de bovenkant van de taart.
  • Haal de taart voorzichtig uit de springvorm en snijd in stukken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top