Soms ontstaan de leukste recepten gewoon per ongeluk. Ik stond laatst in de keuken met een restje kaneelbroodjesdeeg en had eigenlijk helemaal geen zin in iets zoets. Dus… wat als ik het deeg eens vul met hartige ingrediënten? En zo ontstonden deze pizza broodjes!
En echt, die twist is er eentje die je niet wil missen. Het zachte, luchtige deeg van een kaneelbroodje, maar dan gevuld met tomatensaus, kaas en hartige toppings. En als kers op de taart strooide ik er na het bakken nog wat van mijn favoriete kruiden overheen: Everything but the Bagel van Green Gypsy Spices. Een geniale combi van knoflook, ui, sesamzaad, maanzaad en zeezout, het geeft net dat beetje extra crunch én smaak.
Het resultaat? Een soort kruising tussen een kaneelbroodje, pizza en een hartig tussendoortje. En heel eerlijk? Ik vind ze misschien nog wel lekkerder dan gewone pizza.
Waarom deze kruidenmix zo goed werkt
De kruidenmix Everything but the Bagel is bij ons thuis inmiddels standaard in gebruik. Over avocado, in salades, door de yoghurt met ei (ja echt), maar dus ook… op pizzabroodjes.
De knapperige stukjes sesam en maanzaad geven precies genoeg bite, en de smaak van geroosterde knoflook en ui past perfect bij de hartige vulling. Combineer dat met gesmolten kaas en zacht brooddeeg en je hebt echt iets bijzonders.
🍕 Zo maak je de pizza broodjes
Je gebruikt voor dit recept het deeg van kaneelbroodjes. Dat is lekker luchtig, zacht en iets zoeter dan standaard pizzadeeg, maar dat maakt het juist zo verrassend!
Ingrediënten voor het deeg
(voor ongeveer 10-12 broodjes)
- 500 g bloem
- 7 g droge gist
- 250 ml lauwwarme melk
- 50 g suiker
- 1 ei
- 75 g zachte boter
- Snuf zout
Voor de vulling
- 3-4 el tomatensaus (zelfgemaakt of passata met Italiaanse kruiden)
- 100 g geraspte kaas (mozzarella of jong belegen)
- 50 g fijngesneden salami of ham (optioneel)
- Italiaanse kruiden of basilicum
- 1 tl olijfolie om te bestrijken
Topping na het bakken
- 1 tl Green Gypsy Spices Everything but the Bagel
Zo maak je ze
- Maak het deeg: Meng de gist met de melk en laat even staan. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het 1 uur rijzen onder een theedoek.
- Uitrollen: Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 30×40 cm.
- Vullen: Bestrijk met tomatensaus, strooi de kaas en eventueel salami eroverheen.
- Oprollen en snijden: Rol het deeg op zoals je met kaneelbroodjes zou doen. Snijd in plakken van ongeveer 2-3 cm dik.
- Laten rijzen: Leg de rolletjes in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Laat nog 20-30 minuten rijzen.
- Bakken: Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) in ongeveer 20 minuten goudbruin.
- Topping: Bestrijk eventueel met een klein beetje olijfolie en strooi Everything but the Bagel over de warme broodjes voor extra smaak.
Tip: perfect voor in de broodtrommel!
Deze pizzabroodjes zijn niet alleen een feestje op tafel, maar ook ideaal voor onderweg of in de broodtrommel van de kids. Je kunt ze makkelijk invriezen en opwarmen in de oven of airfryer.
En als je een keer een kinderfeestje hebt of een kookworkshop geeft: dit is echt een perfect recept om samen met kinderen te maken. Alles mogen insmeren, rollen, snijden en versieren succes gegarandeerd!
🤍 Mijn favoriet op herhaling
Deze broodjes hebben bij ons het stempel “maken we vaker” gekregen. De combinatie van zacht brooddeeg, hartige pizza-smaken én de finishing touch van Green Gypsy Spices is zó lekker dat je ze eigenlijk gewoon altijd op voorraad wilt hebben.
Ga je ze ook proberen? Laat het me vooral weten en tag me op instagram als je een foto deelt, dat vind ik superleuk om te zien!

Benodigdheden
- 1 bakplaat
Ingrediënt
Voor het deeg
- 500 g bloem
- 7 g droge gist
- 250 ml lauwwarme melk
- 50 g suiker
- 1 ei
- 75 g zachte boter
- Snuf zout
voor de vulling
- 3-4 el tomatensaus zelfgemaakt of passata met Italiaanse kruiden
- 100 g geraspte kaas mozzarella of jong belegen
- 50 g fijngesneden salami of ham optioneel
- Italiaanse kruiden of basilicum
- 1 tl olijfolie om te bestrijken
Voor de topping
- 1 tl Green Gypsy Spices Everything but the Bagel
Instructies
- Meng de gist met de melk en laat even staan. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het 1 uur rijzen onder een theedoek.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 30×40 cm.
- Bestrijk met tomatensaus, strooi de kaas en eventueel salami eroverheen.
- Rol het deeg op zoals je met kaneelbroodjes zou doen. Snijd in plakken van ongeveer 2-3 cm dik.
- Leg de rolletjes in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Laat nog 20-30 minuten rijzen.
- Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) in ongeveer 20 minuten goudbruin.
- Bestrijk met een klein beetje olijfolie en strooi Everything but the Bagel over de warme broodjes voor extra smaak.