Frambozen blondies met extra topping van witte chocolade. Soms ontstaan de lekkerste combinaties gewoon spontaan in mijn keuken. Zo was ik laatst aan het experimenteren met een klassieker: de blondie. Je weet wel, het lichtere zusje van de brownie, gemaakt met witte chocolade in plaats van puur. En hoewel dat al heerlijk klinkt, wilde ik er deze keer net wat extra’s van maken. Dus ging er een handvol verse frambozen van Beekers Berries doorheen. En als klap op de vuurpijl: een romige witte chocoladetopping met een prachtige roze streep van frambozenpuree. Gewoon… omdat het kan!
Ik bakte deze blondies in een ovenschaal van 21×30 cm, dus het is een lekker royaal recept. Ideaal als je iets zoekt voor een feestje, brunch of gewoon om uit te delen op een zomerse dag. Ze zijn smeuïg, fris en zó mooi om te zien echt eentje om trots op te zijn.
Wat heb je nodig?
Voor de blondie:
- 200 g roomboter (ongezouten)
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel vanillepoeder
- 2 eieren (maat M)
- 250 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 125 g witte chocolade (gehakt of druppels)
- 150-175 g verse frambozen van Beekers Berries
Voor de topping:
- 200 g witte chocolade
- 50 ml slagroom
- 75 g frambozen
- 1-2 tl poedersuiker
Zo maak je ze:
Stap 1 – De blondies bakken:
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed je ovenschaal van 21×30 cm met bakpapier.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en haal van het vuur zodra alles gesmolten is. Voeg de bastardsuiker toe en roer goed door. Laat het 5 minuutjes even afkoelelen en klop daarna de eieren er één voor één doorheen.
Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven de kom en spatel dit rustig door het mengsel. Voeg de gehakte witte chocolade toe en roer door.
Giet het beslag in de ovenschaal. Rol de frambozen eerst even door wat bloem, zodat ze niet naar de bodem zakken. Ik heb ze doormidden gesneden, zodat ze niet te ver boven het beslag uitsteken. Verdeel ze over het beslag en duw ze er lichtjes in, zodat ze deels zichtbaar blijven dat geeft straks zo’n mooi effect
Bak de blondies in 30 à 35 minuten. De bovenkant mag lichtbruin zijn, maar het midden nog nét een beetje wiebelen voor een smeuïge structuur. Laat volledig afkoelen in de vorm. LET OP! De ene oven gaat harder dan de ander dus hou de blondies goed in de gaten!
De witte chocolade topping:
Stap 2 – Frambozenpuree maken:
Doe de frambozen in een steelpannetje en verwarm ze zachtjes tot ze uit elkaar vallen. Druk het mengsel door een zeef om de pitjes te verwijderen. Roer wat poedersuiker erdoor en laat afkoelen.
Stap 3 – Chocolade smelten:
Smelt de witte chocolade au bain-marie of in korte stappen in de magnetron. Roer de slagroom erdoor tot je een gladde ganache-achtige topping hebt.
Stap 4 –Frambozen strepen maken:
Giet de gesmolten chocolade over de afgekoelde blondies en strijk glad. Lepel kleine hoopjes frambozenpuree over de chocolade en gebruik een satéprikker of mesje om er mooie strepen in te trekken. Dit hoeft niet perfect het speelse effect maakt het juist extra leuk.
Laat de topping opstijven in de koelkast (minstens 30-60 minuten) voordat je de blondies in stukken snijdt.
Serveertip:
Snijd de blondies in kleine rechthoekjes of vierkantjes. Voor strakke stukken: dompel je mes in heet water, droog het af en snijd dan voorzichtig. Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast, ze blijven zeker 4-5 dagen lekker.
Samenwerking Beekers Berries
Ik maakte dit recept als samenwerking met Beekers Berries, en ik moet eerlijk zeggen: deze frambozen stelen echt de show. Zacht, fris en vol van smaak. Dat in combinatie met de zoetheid van de blondie en de romige witte chocoladelaag… tja, dit is zo’n recept dat je blijft maken.
Laat je me weten als je ‘m ook hebt geprobeerd? Stuur me gerust een foto via Instagram of tag me ik vind het zó leuk om jullie baksels te zien!

Benodigdheden
- 1 ovenschaal 21×30
Ingrediënt
Voor de blondies
- 200 g roomboter ongezouten
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel vanillepoeder
- 2 eieren maat M
- 250 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 125 g witte chocolade gehakt of druppels
- 150-175 g verse frambozen van Beekers Berries
Voor de topping
- 200 g witte chocolade
- 50 ml slagroom
- 75 g frambozen
- 1-2 tl poedersuiker
Instructies
Blondies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed je ovenschaal van 21×30 cm met bakpapier.
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en haal van het vuur zodra alles gesmolten is. Voeg de bastardsuiker toe en roer goed door. Laat het 5 minuutjes even afkoelelen en klop daarna de eieren er één voor één doorheen.
- Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven de kom en spatel dit rustig door het mengsel. Voeg de gehakte witte chocolade toe en roer door.
- Giet het beslag in de ovenschaal. Rol de frambozen eerst even door wat bloem, zodat ze niet naar de bodem zakken. Ik heb ze doormidden gesneden, zodat ze niet te ver boven het beslag uitsteken. Verdeel ze over het beslag en duw ze er lichtjes in, zodat ze deels zichtbaar blijven dat geeft straks zo’n mooi effect
- Bak de blondies in 30 à 35 minuten. De bovenkant mag lichtbruin zijn, maar het midden nog nét een beetje wiebelen voor een smeuïge structuur. Laat volledig afkoelen in de vorm. LET OP! De ene oven gaat harder dan de ander dus hou de blondies goed in de gaten!
Topping
- Doe de frambozen in een steelpannetje en verwarm ze zachtjes tot ze uit elkaar vallen. Druk het mengsel door een zeef om de pitjes te verwijderen. Roer wat poedersuiker erdoor en laat afkoelen.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie. Roer de slagroom erdoor tot je een gladde ganache-achtige topping hebt.
- Giet de gesmolten chocolade over de afgekoelde blondies en strijk glad. Lepel kleine hoopjes frambozenpuree over de chocolade en gebruik een satéprikker of mesje om er mooie strepen in te trekken. Dit hoeft niet perfect het speelse effect maakt het juist extra leuk.
- Laat de topping opstijven in de koelkast (minstens 30-60 minuten) voordat je de blondies in stukken snijdt.