Lotus Biscoff Speculoos Toetjes (zacht, romig en onweerstaanbaar!)
Als je net als ik dol bent op alles met speculoos, dan moet je deze toetjes echt eens proberen. Ze zijn romig, vol smaak, en je maakt ze supermakkelijk vooraf klaar. Ideaal als feestelijk dessert of gewoon als verwenmomentje tussendoor. Ik maakte ze voor een feestje en ze vlogen echt de koelkast uit!
Wat heb je nodig? (voor 6 toetjes)
- 250 ml slagroom
- 250 g mascarpone
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 g Lotus Biscoff pasta (plus extra om te drizzelen)
- 12 Lotus Biscoff koekjes
- Optioneel: extra koekjes, stukjes chocolade of opgeklopte slagroom als topping
Zo maak je de lotus biscoff lotus toetjes:
- Klop de slagroom lobbig samen met de poedersuiker en vanille. Zet even opzij.
- In een aparte kom meng je de mascarpone met de Lotus Biscoff pasta. Dit gaat het makkelijkst met een spatel.
- Spatel daarna de slagroom er rustig doorheen tot je een romige mousse hebt.
- Verkruimel in elk glaasje 1 koekje onderin. Verdeel daarover een laagje mousse.
- Herhaal met nog een koekje en een tweede laag mousse.
- Werk af met wat drizzel van opgewarmde speculoospasta en een halve koek erbovenop.
- Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Bewaartip:
Je kunt deze toetjes prima een dag van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.
Variatietip:
Voeg eens wat pure chocoladeschilfers toe of vervang de koekjes onderin door een laagje brownie voor een nóg decadenter effect!
📌 Pin het voor later!
”Lotus biscoff speculoos toetjes”
📸 Instagramwaardig? Zeker weten!
Ze zien er niet alleen súperlekker uit, ze zijn dat ook. Perfect om te serveren in kleine glaasjes of dessertpotjes. Wil je ze meenemen naar een feestje? Dan zijn kleine wegwerp-toetjesbakjes met deksel ideaal (die kun je tegenwoordig voordelig online kopen).
Laat je het me weten als je ze gemaakt hebt? Tag me vooral op Instagram, ik vind het zó leuk om jullie versies te zien! 💛
#lotusbiscoff #speculoosdessert #toetjesinaglaasje #kookmetliefde

Benodigdheden
- 1 mixer of keukenmachine
- 6 bakjes of glazen
Ingrediënt
- 250 ml slagroom
- 250 g mascarpone
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 g Lotus Biscoff pasta plus extra om te drizzelen
- 12 Lotus Biscoff koekjes
- Optioneel: extra koekjes stukjes chocolade of opgeklopte slagroom als topping
Instructies
- Klop de slagroom lobbig samen met de poedersuiker en vanille. Zet even opzij.
- In een aparte kom meng je de mascarpone met de Lotus Biscoff pasta. Dit gaat het makkelijkst met een spatel.
- Spatel daarna de slagroom er rustig doorheen tot je een romige mousse hebt.
- Verkruimel in elk glaasje 1 koekje onderin. Verdeel daarover een laagje mousse.
- Herhaal met nog een koekje en een tweede laag mousse.
- Werk af met wat drizzel van opgewarmde speculoospasta en een halve koek erbovenop.
- Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.