Ken je dat gevoel dat je gewoon zin hebt om iets te bakken waar je al vrolijk van wordt terwijl je het beslag maakt?
Dat had ik dus met deze blondies. Eerder maakte ik deze blondies al eens met frambozen.
Het beslag zelf is al een feestje die romige kleur van het deeg, het zachte van de gesmolten boter, en dan die kleurrijke M&M’s erdoor… echt, ik kan daar zo blij van worden.
Deze blondies zijn lekker smeuïg, een beetje chewy aan de binnenkant en zacht van smaak door de witte chocolade. De M&M’s zorgen voor kleur én een lekkere bite. En het mooie is: je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig en ze staan in minder dan een uur op tafel.
Mijn kinderen vinden dit één van de leukste baksels om mee te helpen. Ze wachten altijd tot het moment dat de M&M’s erbij mogen. Al moet ik eerlijk zeggen: er verdwijnen tijdens het ‘helpen’ vaak al een paar uit de kom. 😉
Waarom blondies zo leuk zijn om te maken
Blondies zijn eigenlijk de ‘vanillevariant’ van brownies.
Doordat er geen cacao in het beslag zit, proef je de boterige, vanille-achtige smaak (in dit geval zonder echte vanille, maar mét het romige van witte chocolade) extra goed.
En het is zo’n recept dat je makkelijk naar je eigen smaak kunt aanpassen.
- Meer crunch? Voeg wat gehakte noten toe.
- Extra smeuïg? Bak ze een paar minuutjes korter.
- Feestelijker? Strooi na het bakken nog wat extra M&M’s erover zodat de kleuren mooi fel blijven.
Ingrediënten
Voor een bakvorm van ca. 20×20 cm:
- 200 g ongezouten roomboter
- 200 g lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- Snuf zout
- 100 g witte chocolade, grof gehakt
- 1 handje M&M’s (plus extra voor bovenop)
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte) en bekleed de bakvorm met bakpapier. - Boter smelten
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur of in de magnetron. Laat iets afkoelen. - Beslag maken
Meng de gesmolten boter met de basterdsuiker. Voeg daarna de eieren toe en mix tot een glad geheel. - Droge ingrediënten
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven het beslag en spatel dit er rustig doorheen. - Chocolade en M&M’s toevoegen
Spatel de gehakte witte chocolade en M&M’s door het beslag. Houd een klein handje M&M’s apart voor bovenop. - Bakken
Schep het beslag in de bakvorm, strijk glad en strooi de overgebleven M&M’s erover.
Bak de blondies in 25–30 minuten goudbruin. Ze mogen vanbinnen nog een beetje smeuïg zijn. - Afkoelen & snijden
Laat de blondies volledig afkoelen voordat je ze in blokjes snijdt.
📌 Pin het voor later!
”Blondies met witte chocolade en M&M’s”
Tip:
- Strooi na het bakken nog wat extra M&M’s erover voor een vrolijke topping.
- Wil je ze extra chewy? Vervang 50 g bloem door amandelmeel.
📌 Airfryer-optie:
Bak de blondies in een (rechthoekige) ovenschaal die in je airfryer past op 160 °C, ca. 20–22 minuten. Check met een prikker: hij mag nog een beetje vochtig zijn voor een smeuïge structuur.
Meer M&M-inspiratie: McFlurry M&M’s maken
Ben jij ook zo’n fan van M&M’s in baksels en toetjes? Dan moet je écht eens mijn recept voor zelfgemaakte McFlurry M&M’s proberen. Super makkelijk, heerlijk romig en minstens zo lekker als bij de fastfoodketen. En het leuke is: je kunt hem maken met zoveel M&M’s als je zelf wilt (bij mij is dat altijd een flinke hand extra).
Je vindt het recept op mijn blog en geloof me, als je deze blondies hebt gemaakt, ga je daarna gelijk die McFlurry proberen.
Veelgestelde vragen over blondies met witte chocolade en M&M’s

Benodigdheden
- 1 bakvorm 20×20
- 1 mixer
Ingrediënt
- 200 g ongezouten roomboter
- 200 g lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- Snuf zout
- 100 g witte chocolade grof gehakt
- 1 handje M&M’s plus extra voor bovenop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte) en bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur of in de magnetron. Laat iets afkoelen.
- Meng de gesmolten boter met de basterdsuiker. Voeg daarna de eieren toe en mix tot een glad geheel.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven het beslag en spatel dit er rustig doorheen.
- Spatel de gehakte witte chocolade en M&M’s door het beslag. Houd een klein handje M&M’s apart voor bovenop.
- Schep het beslag in de bakvorm, strijk glad en strooi de overgebleven M&M’s erover.
- Bak de blondies in 25–30 minuten goudbruin. Ze mogen vanbinnen nog een beetje smeuïg zijn.
- Laat de blondies volledig afkoelen voordat je ze in blokjes snijdt.