Brownie Bomba een chocoladedroom in een glaasje
Als je net als ik dol bent op chocolade, dan is dit toetje er eentje om te onthouden. De Brownie Bomba is alles wat je zoekt in een dessert: smeuïg, romig, een tikje knapperig en heerlijk zoet zonder té zwaar te worden. Nou ja… het is wel een beetje een bommetje, maar eentje waar je heel gelukkig van wordt. 😉
Soms vind ik het leuk om toetjes een beetje over de top te maken. Niet ingewikkeld, maar gewoon nét even wat extra’s. En laten we eerlijk zijn: met brownies zit je altijd goed. Zeker als je ze combineert met een luchtige mascarponeroom, verse aardbeien en pistache. In een mooi glaasje geserveerd ziet het er ook nog eens hartstikke leuk uit.
Waarom chocolade en brownies nooit vervelen
Chocolade is niet voor niets wereldwijd een van de meest geliefde smaken. Het bevat stofjes die ons echt een geluksgevoel geven (dank je wel, theobromine en serotonine!) en roept vaak ook nostalgische herinneringen op aan feestjes, traktaties en gezellige momenten.
Brownies zijn al sinds de jaren ‘30 populair in Amerika en zijn daarna wereldwijd omarmd. Ze zijn vaak een kruising tussen cake en fudge: stevig van buiten, smeuïg van binnen. Zelf vind ik brownies ook perfect als basis voor een dessertglaasje, omdat ze diepgang en structuur geven zonder te overheersen. Vind je de pure chocolade té heftig? Kies dan voor 50/50 puur en melk chocolade óf gebruik blondies met witte chocolade!
Een dessert met een extraatje
Wat dit toetje extra lekker maakt, is de combinatie van texturen. Je hebt de zachte mascarponeroom, de smeuïge brownie, het frisse van de aardbei én dat knapperige van de pistachenootjes bovenop. Een perfecte balans dus!
Dit is trouwens ook een ideaal dessert om voor te bereiden. Je kunt de room en de brownies van tevoren maken, en vlak voor het serveren alles in laagjes opbouwen. Zo hoef je op het moment zelf bijna niks meer te doen.
🛒 Wat heb je nodig? (voor 4–6 glaasjes)
- 1 brownie recept, zelf heb ik mijn eigen recept gebruikt ( maar zelf kopen kan ook!)
- 250 ml slagroom
- 125 g mascarpone
- 1 eetlepel suiker (meer of minder naar smaak)
- Verse aardbeien (handje vol)
- Handje gehakte pistachenootjes
Zo maak je de Brownie Bomba:
- Bak of koop de brownie en laat die goed afkoelen. Snijd hem daarna in kleine blokjes.
- Klop de slagroom stijf samen met de suiker.
- Voeg de mascarpone toe aan de opgeklopte slagroom en mix dit ongeveer 1 minuut op middelhoge stand tot een glad geheel.
- Snijd de aardbeien in plakjes of kleine blokjes.
- Bouw de glaasjes op: begin met een laagje brownie, dan een laag mascarponeroom, wat aardbeien, en eventueel nog een tweede laag brownie en room.
- Top af met een beetje room, een paar stukjes aardbei en de gehakte pistachenootjes.
🕒 Klaar in:
15–20 minuten (exclusief baktijd als je de brownie zelf maakt)
📌 Pin het voor later!
”Brownie Bomba toetje”
Variatietips:
- Liever geen aardbei? Vervang het door frambozen of blauwe bessen.
- Zin in extra chocolade? Voeg tussen de lagen wat geschaafde chocolade toe.
- Maak er een feestdessert van met een toefje karamelsaus of Nutella bovenop.
Of je deze Brownie Bomba nou maakt voor een etentje, een feestje of gewoon als verwenmomentje op een doordeweekse avond hij stelt echt nooit teleur. En stiekem kun je dit toetje ook prima uit een grote schaal serveren… dan schep je er gewoon met z’n allen uit. 😉
Laat je me weten als je ‘m hebt gemaakt? Tag me vooral op Instagram of gebruik de hashtag #Kookenbakrecepten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties!

Benodigdheden
- 1 mixer
Ingrediënt
- 1 brownie zelfgemaakt of gekocht
- 250 ml slagroom
- 125 g mascarpone
- 1 eetlepel suiker meer of minder naar smaak
- Verse aardbeien handje vol
- Handje gehakte pistachenootjes
Instructies
- Bak of koop de brownie en laat die goed afkoelen. Snijd hem daarna in kleine blokjes.
- Klop de slagroom stijf samen met de suiker.
- Voeg de mascarpone toe aan de opgeklopte slagroom en mix dit ongeveer 1 minuut op middelhoge stand tot een glad geheel.
- Snijd de aardbeien in plakjes of kleine blokjes.
- Bouw de glaasjes op: begin met een laagje brownie, dan een laag mascarponeroom, wat aardbeien, en eventueel nog een tweede laag brownie en room.
- Top af met een beetje room, een paar stukjes aardbei en de gehakte pistachenootjes.