Wil jij lekkere recepten in je inbox?

(meld je aan en blijf up to date met onze wekelijkse nieuwsbrief)

Uw Emailadres
Het formulier is succesvol verzonden!
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Controleer alle formuliervelden opnieuw.

Mediterraanse Pastasalade

Mediterraanse Pastasalade

Deze post kan affiliatelinks bevatten. Zie onze disclamer voor meer details!

Mediterraanse Pastasalade fris, snel & boordevol smaak

Het liefst eet ik deze pastasalade in de tuin, met de kinderen spelend op de achtergrond en een grote kan citroenwater op tafel. Deze Mediterraanse pastasalade is een van mijn favoriete zomergerechten. Hij zit bomvol frisse smaken, staat binnen 20 minuten op tafel én is ideaal voor een picknick, barbecue of makkelijke lunch.

Ik maak ‘m het hele jaar door, maar vooral in de zomer komt hij vaak terug op het menu. En het mooie is: je kunt er eindeloos mee variëren!

🌿 Mediterraanse pastasalade

Voor 4 personen – bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 300 g fusilli (of een andere korte pasta)
  • 1 komkommer, in halve plakjes
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 100 g zwarte olijven, gehalveerd
  • 150 g feta, in blokjes
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Snuf peper en zout
  • Optioneel: verse peterselie of munt voor de topping

Zo maak je het:

  1. Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Giet af en spoel koud af onder de kraan.
  2. Doe de pasta in een grote kom en voeg de cherrytomaten, komkommer, rode ui, olijven en feta toe.
  3. Maak een snelle dressing van de olijfolie, citroensap, oregano, peper en zout.
  4. Meng alles goed door elkaar. Laat de salade het liefst even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  5. Garneer met verse kruiden en serveer!

🍽️ Lekker erbij:

Serveer deze pastasalade met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter, of maak er gegrilde kip of falafel bij voor een complete maaltijd. Ook ideaal om mee te nemen naar het strand of een dagje uit.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe maak ik deze salade kindvriendelijk?

Laat de rode ui en olijven weg als je kinderen daar niet zo van houden, en vervang de feta eventueel door kleine blokjes jonge kaas of mozzarella.

Tip: Deze salade is ook heerlijk als lunch de volgende dag. Maak dus gerust wat extra!

Laat je het me weten als je ‘m gaat maken? Deel vooral een foto op Instagram met #kookenbakrecepten en tag me even, dat vind ik superleuk! 🧡

Mediterraanse Pastasalade

Mediterraanse Pastasalade

Het liefst eet ik deze pastasalade in de tuin, met de kinderen spelend op de achtergrond en een grote kan citroenwater op tafel.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 10 minutes
afkoel: 5 minutes
Totaal: 20 minutes
Menugang: salade
Keuken: grieks, italiaans
Zoekwoord: pasta, pastasalade, salade
Porties: 6 personen

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 300 g fusilli of een andere korte pasta
  • 1 komkommer in halve plakjes
  • 250 g cherrytomaten gehalveerd
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 100 g zwarte olijven gehalveerd
  • 150 g feta in blokjes
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Snuf peper en zout
  • Optioneel: verse peterselie of munt voor de topping

Instructies

  • Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Giet af en spoel koud af onder de kraan.
  • Doe de pasta in een grote kom en voeg de cherrytomaten, komkommer, rode ui, olijven en feta toe.
  • Maak een snelle dressing van de olijfolie, citroensap, oregano, peper en zout.
  • Meng alles goed door elkaar. Laat de salade het liefst even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Garneer met verse kruiden en serveer!

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Mediterraanse Pastasalade
Serving Size
 
480 g
Amount per Serving
Calories
42
% Daily Value*
Fat
 
13
g
20
%
Saturated Fat
 
8
g
50
%
Sodium
 
1.5
mg
0
%
Fiber
 
5
g
21
%
Protein
 
13
g
26
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top