Wil jij lekkere recepten in je inbox?

(meld je aan en blijf up to date met onze wekelijkse nieuwsbrief)

Uw Emailadres
Het formulier is succesvol verzonden!
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Controleer alle formuliervelden opnieuw.
Pistache ijs maken zonder ijsmachine

Pistache ijs maken zonder ijsmachine

Deze post kan affiliatelinks bevatten. Zie onze disclamer voor meer details!

Zelfgemaakt ijs smaakt altijd beter dan uit de supermarkt, zeker als je werkt met verse noten. Pistache ijs is romig, nootachtig en net even anders dan de standaard vanille of chocolade. Het fijne is: je kunt dit ook heel goed zelf maken, zelfs zonder ijsmachine. In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe je heerlijk pistache-ijs maakt, met een volle smaak van echte pistachenoten.

Pistachenoten de basis voor je ijs

De smaak van je ijs valt of staat met de kwaliteit van je noten. Gebruik daarom ongezouten, gepelde pistachenoten. Voor een intensere smaak kun je ze kort roosteren in een droge koekenpan of oven. Maal de noten daarna fijn in een keukenmachine tot een smeuïge pasta. Dit wordt de basis van je ijs en zorgt voor die heerlijke nootachtige smaak.

Ingrediënten voor pistache ijs (zonder ijsmachine)

Optioneel: extra gehakte pistachenoten om door het ijs te mengen of als topping.

📌 Pin het voor later!

”Pistache ijs maken”

Zo maak je pistache-ijs zonder ijsmachine

  1. Maal de pistachenoten tot een gladde pasta (pistacheboter). Dit kan met een krachtige blender of keukenmachine.
  2. Klop de slagroom stijf in een kom.
  3. Meng de pistachepasta met de gecondenseerde melk, vanille en zout in een aparte kom.
  4. Spatel voorzichtig de slagroom door het pistachemengsel. Zorg dat het luchtig blijft.
  5. Giet het ijs in een afsluitbare bak, strijk glad en strooi er eventueel extra gehakte pistachenoten overheen.
  6. Zet minstens 6 uur in de vriezer (liever een hele nacht).

Na het opstijven kun je het ijs scheppen en serveren romig, nootachtig en superlekker!

Tips voor het lekkerste resultaat

  • Extra romigheid: gebruik verse slagroom, dit maakt je ijs luchtiger en zachter.
  • Geen harde ijskristallen: roer het ijs de eerste 2 uur elk halfuur even door met een vork, zo breek je eventuele kristallen.
  • Luxe afwerking: serveer het pistache-ijs met pure chocoladeschaafsel of een swirl van karamel.

Variaties op pistache-ijs

  • Choco-pistache ijs: voeg gehakte stukjes pure chocolade toe voor een crunchy bite.
  • Fris tintje: rasp wat citroenschil door het mengsel voor een frisse twist.

Dus…

Zelf pistache-ijs maken zonder ijsmachine is makkelijker dan je denkt. Met slagroom en gecondenseerde melk als basis en echte pistachenoten voor de smaak, krijg je een romig en vol ijs waar je gasten van onder de indruk zullen zijn. En het mooiste? Je hebt er geen dure apparatuur voor nodig alleen een beetje geduld tot het ijs stevig genoeg is! Wil je een andere versie proberen? Probeer dan mijn recept voor Kinder bueno ijs óf Mc Flurry M&M’s

Pistache ijs maken zonder ijsmachine

Pistache ijs

Zelfgemaakt ijs smaakt altijd beter dan uit de supermarkt, zeker als je werkt met verse noten. Pistache-ijs is romig, nootachtig en net even anders dan de standaard vanille of chocolade.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 0 minutes
vriezertijd: 6 hours
Totaal: 6 hours 10 minutes
Menugang: ijs, nagerecht, toetje
Keuken: nederlands
Zoekwoord: ijs maken, pistache, pistache ijs, roomijs, slagroomijs
Porties: 1 liter

Benodigdheden

  • 1 mixer

Ingrediënt
 

  • 150 g ongezouten pistachenoten gepeld
  • 400 ml slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk ca. 397 g
  • 1 tl vanillepoeder
  • snufje zout

Instructies

  • Maal de pistachenoten tot een gladde pasta (pistacheboter). Dit kan met een krachtige blender of keukenmachine.
  • Klop de slagroom stijf in een kom.
  • Meng de pistachepasta met de gecondenseerde melk, vanille en zout in een aparte kom.
  • Spatel voorzichtig de slagroom door het pistachemengsel. Zorg dat het luchtig blijft.
  • Giet het ijs in een afsluitbare bak, strijk glad en strooi er eventueel extra gehakte pistachenoten overheen.
  • Zet minstens 6 uur in de vriezer (liever een hele nacht).

Video

Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top