Er gaat niets boven de geur van verse cinnamon rolls die in de oven staan, die warme kaneelgeur die door het hele huis trekt… hemels! En als je dat combineert met zachte pompoenpuree en pumpkin spice krijg je deze pumpkin spice cinnamon rolls, oftewel pompoenbroodjes met een heerlijke kruidige herfstsmaak.
Het deeg is zacht en luchtig, de vulling warm en kruidig en dat maakt ze al zó lekker dat je ze zelfs zonder glazuur kunt eten. Wil je extra verwennerij? Dan kun je er uiteraard alsnog een romig laagje glazuur overheen doen,maar nodig is het eigenlijk niet!
Deze broodjes zijn perfect voor een herfstige brunch, een regenachtige zondagmiddag, een high tea of gewoon als zoete verwennerij met een kop thee of warme chocolademelk. Eén ding is zeker: als je fan bent van cinnamon rolls, ga je deze pumpkin spice variant absoluut waarderen.
Ingrediënten voor de pompoenbroodjes
Voor het deeg:
- 120 ml melk (lauwwarm)
- 7 g droge gist (1 zakje)
- 50 g kristalsuiker
- 60 g roomboter (gesmolten)
- 150 g pompoenpuree (afgekoeld)
- 1 ei
- 450 g bloem
- ½ tl zout
Voor de vulling:
- 75 g roomboter (zacht)
- 100 g bruine basterdsuiker
- 2 tl kaneel
- 1 tl pumpkin spice (optioneel)
Voor het glazuur:
- 100 g roomkaas
- 50 g poedersuiker
- 1 el melk
- ½ tl vanillepoeder
Bereiding
- Deeg maken: Meng melk, gist en suiker en laat 5 min schuimen. Voeg boter, pompoenpuree en ei toe. Voeg bloem en zout toe en kneed 8–10 min tot een soepel deeg. Laat 1 uur rijzen.
- Vulling maken: Meng zachte boter, bruine suiker, kaneel en pumpkin spice tot een smeerbare pasta.
- Oprollen: Rol deeg uit tot 40×30 cm. Bestrijk met vulling, rol strak op en snijd in 12 rolletjes, je homemade pumpkin spice cinnamon rolls!
- Tweede rijs: Leg in ingevette ovenschaal en laat 30–40 min rijzen.
- Bakken: 20–25 min op 180 °C tot goudbruin.
- Glazuur: Meng roomkaas, poedersuiker, melk en vanille. Bestrijk de warme pompoenbroodjes royaal.
Airfryer optie
Wil je de pumpkin spice cinnamon rolls / pompoenbroodjes in de airfryer maken? Dat kan! Bak de rolletjes 12–15 minuten op 160 °C. Afhankelijk van de grootte van je airfryer kan het zijn dat je in twee porties moet bakken. Laat ze na het bakken heel kort afkoelen en bestrijk ze daarna met het glazuur.
Tips
- Pompoenpuree: kook of rooster de pompoenblokjes, pureer even glad en laat uitlekken.
- Wil je het nog kruidiger? Voeg extra kaneel of pumpkin spice toe, ik gebruik zelf die van Green Gypsy Spices.
- Luchtig deeg = zachte pompoenbroodjes.
- Voor crunch: gehakte walnoten of pecannoten toevoegen aan vulling, (hier heb ik ook een lekker recept van: Kaneelbroodjes met karamel en walnoten)
Variaties
- Mini-pompoenbroodjes: ideaal voor high tea of kinderfeestje.
- Glutenvrij: vervang bloem en voeg xanthaangom toe.
- Vegan: boter vervangen door margarine en chia-“ei”.
FAQ
Probeer deze zeker eens!
Deze pompoenbroodjes in cinnamonroll-stijl met pumpkin spice zijn écht het ultieme herfstcomfortfood. Ze zijn zacht, luchtig en gevuld met een warme mix van kaneel en pumpkin spice die typische geur waarbij je meteen een dekentje en een kop thee erbij wilt pakken. Door de pompoenpuree in het deeg blijven ze extra smeuïg en krijgen ze die mooie goudoranje kleur.
Of je ze nu serveert bij een brunch, op een regenachtige zondagmiddag of gewoon als zoete verwennerij tussendoor, deze pumpkin spice cinnamon rolls zorgen gegarandeerd voor blije gezichten. Ze zien er ook nog eens prachtig uit op tafel, dus je scoort punten bij familie of visite!
Je kunt ze mét of zonder glazuur eten, beide heerlijk. Laat het me zeker weten als je ze hebt gemaakt en tag me op instagram of reageer hieronder in de comments, ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Benodigdheden
Ingrediënt
Voor het deeg
- 120 ml melk lauwwarm
- 7 g droge gist 1 zakje
- 50 g kristalsuiker
- 60 g roomboter gesmolten
- 150 g pompoenpuree afgekoeld
- 1 ei
- 450 g bloem
- ½ tl zout
Voor de vulling
- 75 g roomboter zacht
- 100 g bruine basterdsuiker
- 2 tl kaneel
- 1 tl pumpkin spice optioneel
Voor het glazuur
- 100 g roomkaas
- 50 g poedersuiker
- 1 el melk
- ½ tl vanillepoeder
Instructies
- Meng melk, gist en suiker en laat 5 min schuimen. Voeg boter, pompoenpuree en ei toe. Voeg bloem en zout toe en kneed 8–10 min tot een soepel deeg. Laat 1 uur rijzen.
- Meng zachte boter, bruine suiker, kaneel en pumpkin spice tot een smeerbare pasta.
- Rol deeg uit tot 40×30 cm. Bestrijk met vulling, rol strak op en snijd in 12 rolletjes, je homemade pumpkin spice cinnamon rolls!
- Leg in ingevette ovenschaal en laat 30–40 min rijzen.
- Bakken: 20–25 min op 180 °C tot goudbruin.
- Meng roomkaas, poedersuiker, melk en vanille. Bestrijk de warme pompoenbroodjes royaal.