Wil jij lekkere recepten in je inbox?

(meld je aan en blijf up to date met onze wekelijkse nieuwsbrief)

Uw Emailadres
Het formulier is succesvol verzonden!
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Controleer alle formuliervelden opnieuw.
Viral kebab uit de oven (TikTok trend!) kookenbakrecepten.nl

Viral kebab uit de oven (TikTok trend!)

Deze post kan affiliatelinks bevatten. Zie onze disclamer voor meer details!

Soms zie ik iets voorbij komen op TikTok waarvan ik meteen denk: dit moet ik maken! En deze viral dunne kebab was er zo eentje. Een soort XXL-kebabplaat van gekruid gehakt die je superdun uitrolt, bakt in de oven en daarna reepjes snijdt (of scheurt). En geloof me: het is nét zo lekker als het klinkt.

Het leuke is dat je er alle kanten mee op kunt: broodje kebab, wraps, bowls, snacks… je snijdt er gewoon zoveel reepjes van als je wilt. En het mooie? Je hebt er namelijk echt bijna geen werk aan. De oven doet het meeste voor je.

Ik maakte deze dunne kebab afgelopen week toen ik eigenlijk weinig in de keuken stond, maar toch zin had in iets heerlijks. Nou… missie geslaagd! Want je bent binnen 30 minuten klaar met kruiden, rollen, in én uit de oven halen, en gevuld op je bord!

In dit recept laat ik je stap voor stap zien hoe ik deze TikTok-kebab maak: superdun, knapperige randjes en perfect gekruid. Ook deel ik een airfryer-optie, variaties en serveertips.

Ingrediënten voor de Tiktok Kebab

Voor 4 broodjes kebab:

  • 500 g rundergehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl chilivlokken (optioneel)
  • 1 tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 3 el griekse of turkse yoghurt
  • 1 el olie (voor de bakplaat)
  • Optioneel: 1 el kebabkruiden of shoarmakruiden

Voor het broodje of wrap:

Wat heb je nodig?

  • 2 vellen bakpapier
  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Scherp mes

Het verhaal achter deze TikTok trend

De trend begon toen verschillende creators lieten zien dat je van gehakt heel gemakkelijk een dunne kebabplaat kunt maken. Door het gehakt tussen bakpapier uit te rollen, krijg je een ultradunne laag die bijna lijkt op vlees dat van een dönerrol gesneden is.

Na het bakken kun je de kebablaag oprollen of in dunne reepjes snijden. Het resultaat?

  • super mals
  • knapperige randjes
  • vol smaak
  • identiek aan “échte” kebab

En… het is budgetproof.

Stap-voor-stap: kebab maken

Stap 1 – Meng de kruiden met het gehakt

Doe het gehakt in een kom en voeg alle kruiden toe. Kneed kort door tot alles goed verdeeld is.

Stap 2 – Dun uitrollen

Leg een vel bakpapier op je werkblad, verdeel het gehakt er als plat “blok” op en leg er nog een vel bakpapier overheen.
Rol met een deegroller uit tot een flinterdunne laag van ongeveer 3–4 mm dik. En rol het uit zoals ik op deze video heb gedaan.

Stap 3 – Bakken in de oven

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven/onderwarmte).
  • Leg de dunne kebablaag op een bakplaat.
  • Verwijder voorzichtig het vel bakpapier.
  • Bak 12–15 minuten tot goudbruin en licht krokant aan de randen.

Stap 4 – In reepjes snijden

Laat één minuut rusten. Snijd daarna in dunne reepjes.

Stap 5 – Broodje vullen

Serveer in een warm Turks broodje of een wrap met sla, tomaat, ui en knoflooksaus.

Airfryer-optie

  • Verwarm de airfryer op 200°C.
  • Snijd de dunne kebablaag in kleinere stukken zodat het past.
  • Bak 8–10 minuten tot goudbruin.
  • Perfect knapperig en supersnel!
Bestseller #1
  • RAPIDAIR-TECHNOLOGIE: Geniet van een knapperige buitenkant en malse binnenkant met minimale olie dankzij het unieke zees…
  • 13-IN-1 KOKEN: Frituren, bakken, grillen, roosteren en meer. Handmatig tijd en temperatuur instellen of presets gebruike…
  • KOOKVENSTER: Houd je eten in de gaten terwijl het kookt en zie wanneer het perfect gaar is voor optimaal resultaat
€73,99
Bestseller #2
  • Discover the perfect cooking size with the Russell Hobbs Opulence 40cm Deep Roasting Drawer. Perfect for roasting meats …
  • The non-stick coating ensures that your food can be easily removed from the griddle without sticking. This pan is also P…
  • Made from lightweight yet durable carbon steel, this roasting tray ensures fast and even heat distribution so your bakes…
€12.99

Variaties & dieetopties

🔸 Extra spicy

Voeg ½ tl cayennepeper toe + extra chilivlokken.

🔸 Mediterrane smaak

Voeg oregano, citroenrasp en olijfolie toe.

🔸 Minder vet

Gebruik kipgehakt (iets droger, maar nog steeds lekker).

🔸 Kidsproof

Gebruik milde kruiden en minder peper.

🔸 Broodjes variëren

  • wraps
  • naan
  • Turks brood
  • loaded fries topping, of een lekkere kapsalon.

Serveer- & bewaartips

Serveer:

  • met knoflooksaus
  • met srirachaals bowl met turkse rijst
  • op crispy fries (“kapsalon vibes”)

Bewaren:

  • 3 dagen in de koelkast afgedekt bewaren
  • ingevroren tot 2 maanden
  • opwarmen in airfryer of koekenpan voor extra krokante randjes

Veelgestelde vragen over de viral Kebab

Viral kebab uit de oven (TikTok trend!) kookenbakrecepten.nl

Viral kebab uit de oven (TikTok trend!)

Soms zie ik iets voorbij komen op TikTok waarvan ik meteen denk: dit moet ik maken!
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 0 minutes
oventijd: 12 minutes
Totaal: 20 minutes
Menugang: avondeten
Keuken: arabische
Zoekwoord: fastfood, kebab
Porties: 4 broodjes

Ingrediënt
 

  • 500 g rundergehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl chilivlokken optioneel
  • 1 tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 el olie voor de bakplaat
  • Optioneel: 1 el kebabkruiden of shoarmakruiden
  • 3 el Yoghurt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven/onderwarmte).
  • Doe het gehakt in een kom en voeg alle kruiden toe. Kneed kort door tot alles goed verdeeld is.
  • Leg een vel bakpapier op je werkblad, verdeel het gehakt er als plat “blok” op en leg er nog een vel bakpapier overheen.
  • Rol met een deegroller uit tot een flinterdunne laag van ongeveer 3–4 mm dik.
  • Rol de gehakt met het bakpapier erin strak op.
  • Leg de dunne kebablaag op een bakplaat.
  • Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier.
  • Bak 12–15 minuten tot goudbruin en licht krokant aan de randen.
  • Laat één minuut rusten. Snijd daarna in dunne reepjes.
  • Serveer in een warm Turks brood met sla, tomaat, ui en knoflooksaus.

Video

Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating