Weekmenu 45 alweer! De dagen voelen en zijn ook korter, de avonden worden gezelliger. Je merkt het meteen: dit is het seizoen voor eten dat je echt verwarmt, maar het mag best een beetje anders zijn dan anders. Deze week staat mijn keuken vol met gerechten waar ik zelf helemaal blij van werd.
Denk aan een stomende kom loubia, die Marokkaanse wittebonenstoof die altijd werkt. Of een kofta poke bowl met tofu, lekker kleurrijk en ideaal als je gezonder wilt eten zonder in te leveren op smaak. En aan het einde van de week? Ja hoor, dan pak ik uit met een chocolade ganache taart met frambozen. Echt, dit is zo’n guilty pleasure waar ik geen spijt van krijg.
Dus wil je nu snel iets makkelijks maken voor doordeweeks, of in het weekend juist uitgebreid wilt koken: in dit menu zit voor elk moment iets lekkers.
Loubia: Een Traditioneel Noord-Afrikaans Gerecht
Als je houdt van comfortfood dat tegelijkertijd voedzaam en vol smaak is, dan is loubia een gerecht dat je absoluut moet proberen. Deze stoofpot op basis van witte bonen is een klassieker uit de Noord-Afrikaanse keuken en geliefd vanwege zijn eenvoud, veelzijdigheid en hartige smaken. Of je nu een doordeweekse maaltijd nodig hebt of een indrukwekkend gerecht voor gasten, loubia kan het allemaal.
Bekijk het recept hier
Hutspot ovenschotel met ricotta en een krokant kaaskorstje
Hutspot ovensschotel met ricotta en een krokant kaaskorstje. Vroeger hield ik eerlijk gezegd niet zo van hutspot. Ik vond het saai, en alles leek op elkaar qua structuur
Bekijk het recept hier
Makkelijke Quesadillas recept
Een eenvoudige en veelzijdige Mexicaanse klassieker. Perfect voor lunch, diner of als snack. Deze quesadillas zijn gevuld met gesmolten kaas en een heerlijke mix van groenten en kruiden.
Bekijk het recept hier
kofta kebabs
Als er iets is dat altijd een succes is tijdens een zomerse barbecue of een gezellig etentje, dan zijn het wel kofta kebabs.
Bekijk het recept hier
Bloemkoolsoep met ras-el-hanout en harissa
Ben jij ook zo dol op bloemkool? Ik wel! Het is zo’n groente die je echt alle kanten op kunt gebruiken: koken, roosteren, pureren, wokken… noem maar op!
Bekijk het recept hier
Zomerse Poké Bowl met Tofu
Zomerse Poké Bowl met Tofu: fris, voedzaam en klaar in 20 minutenZodra het zonnetje begint te schijnen, krijg ik spontaan zin in lichte, frisse en kleurrijke maaltijden.
Bekijk het recept hier
Romige pasta met champignon en kippendij
Dit recept voor pasta met kippendijen in een romige champignonsaus is precies wat je nodig hebt! De malse stukjes kip gaan perfect samen met de romige saus, en de geur van knoflook en gebakken champignons vult je huis met een heerlijke geur.
Bekijk het recept hier
Bonusrecepten:
Zeg nou zelf… een week is niet compleet zonder iets zoets! Deze taart met rijke ganache en frisse frambozen is echt een showstopper. Ideaal voor een verjaardag, of gewoon omdat het weekend is.
👉 Bekijk het recept voor de chocolade ganache taart met frambozen
Serveertip: Garneer met verse frambozen en een snuf poedersuiker vlak voor het serveren.
Chocoladetaart met pure ganache en frambozen, luchtig en luxe
Luchtige pure chocoladetaart met ganache en frambozen. Ideaal als je eiwitten over hebt, makkelijk, smeuïg en onweerstaanbaar lekker!
Bekijk het recept hier
Sneeuwgebakjes
Er zijn van die desserts waar je blij van wordt zodra je ze ziet. Deze sneeuwgebakjes met witte chocolademousse en kokos zijn er zo eentje.
Bekijk het recept hier
Bewaar- & serveertip
- Mealprep: Maak op zondag alvast je loubia of de kofta bowls klaar voor weekmenu 45, zodat je doordeweeks tijd wint.
- Restjesdag: Combineer overgebleven groenten van de week in een omelet of wraps.
- Invriezen: Zowel de loubia als de ganache taart (zonder frambozen) kun je prima invriezen.
Meer inspiratie
Nog meer weekmenu’s bekijken? Bekijk ze hier ->