Go Back
aardappelsalade met spekjes

Aardappelsalade met spekjes

Ben je op zoek naar een frisse en eenvoudige aardappelsalade die perfect is voor elke gelegenheid? Deze aardappelsalade met kalkoenspek, bosui en een romige dressing van Griekse yoghurt en mayonaise is een echte aanrader. Of je het nu serveert bij een barbecue, als bijgerecht tijdens een diner, of gewoon als maaltijdsalade, dit recept is altijd een schot in de roos.
Voorbereiding: 3 minutes
Kooktijd: 12 minutes
afkoeltijd: 15 minutes
Totaal: 30 minutes
Menugang: bijgerecht
Keuken: nederlands
Zoekwoord: aardappelsalade

Benodigdheden

  • 1 pan
  • 1 serveerbord

Ingrediƫnt
 

  • 500 gram krieltjes met schil
  • 150 gram kalkoenspek in blokjes
  • 2 bosuien fijngesneden
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Spoel de krieltjes schoon en kook ze in licht gezouten water tot ze gaar zijn, ongeveer 12-15 minuten. Giet ze af en laat afkoelen.
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de blokjes kalkoenspek op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Meng in een kommetje de Griekse yoghurt en mayonaise. Voeg zout en peper toe naar smaak. Proef en pas aan indien nodig.
  • Halveer of snijd de krieltjes in kwarten, afhankelijk van de grootte. Doe ze in een ruime kom.
  • Voeg de knapperige kalkoenspek, de fijngesneden bosui en de dressing toe aan de krieltjes. Schep alles voorzichtig om zodat de dressing goed verdeeld is.
  • Laat de aardappelsalade minstens 15 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer op kamertemperatuur of licht gekoeld.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten