Go Back
+ servings
blauwe bessen muffins

Blauwe Bessen Muffins met Citroen en Rode Bieten Topping

Ben jij ook zo’n fan van muffins? Ze zijn niet alleen eenvoudig om te maken, maar ook perfect als snack, traktatie of zelfs een feestje! Vandaag deel ik een recept voor heerlijke blauwe bessen muffins met citroen en een verrassende topping van mascarpone met rode bietenpoeder. Het klinkt misschien chic, maar dit recept is heel toegankelijk en een echte blikvanger op tafel.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 25 minutes
afkoelen: 30 minutes
Totaal: 1 hour 10 minutes
Menugang: cake, muffin
Keuken: nederlands
Zoekwoord: blauwe bessen muffin, blueberry
Porties: 12 muffins

Benodigdheden

Ingrediënt
 

Voor de muffins

  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 1 tl vanillepoeder
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 150 g blauwe bessen

Voor de topping

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml slagroom ongeklopt
  • 2 el poedersuiker
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1/2 tl rode bietenpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinbakvorm met 12 papieren vormpjes of kartonnen bakjes.
  • Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, baking soda en suiker.
  • Klop in een aparte kom de zonnebloemolie, eieren, vanillepoeder, citroensap en citroenrasp goed door elkaar.
  • Voeg het oliemengsel toe aan de droge ingrediënten en meng kort tot het net gemengd is. Roer niet te lang; een paar klontjes is prima.
  • Schep voorzichtig de blauwe bessen door het beslag. Zo zakken ze minder snel naar de bodem tijdens het bakken.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormpjes. Bak de muffins 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de muffins volledig afkoelen op een rooster voordat je de topping aanbrengt.
  • Klop in een kom de slagroom tot deze net stevig begint te worden.
  • Meng in een andere kom de mascarpone met de poedersuiker, vanillepoeder en rode bietenpoeder. Roer dit tot een gladde en luchtige crème.
  • Spatel de slagroom voorzichtig door het mascarponemengsel tot alles goed gemengd is.
  • Schep de mascarponecrème in een spuitzak met een stervormig spuitmondje (of gebruik een lepel) en verdeel over de afgekoelde muffins.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten