Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
croffles van croissantdeeg
Croffles zijn dé perfecte combinatie van croissant en wafel
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
1
minute
minute
Kooktijd:
5
minutes
minutes
Rijstijd:
0
minutes
minutes
Totaal:
6
minutes
minutes
Menugang:
Breakfast
Keuken:
American
Zoekwoord:
croffle, croffles, croissant, waffle, waffles
Porties:
6
croffles
Benodigdheden
1
wafelijzer
Ingrediënt
1x
2x
3x
Basis Croffles
1
blik koelvers croissantdeeg
of gebruik zelfgemaakt croissantdeeg
Bakspray of gesmolten boter
voor het ijzer
Optioneel: kristalsuiker voor een karamellaagje
Toppings
Poedersuiker
Vers fruit
zoals aardbeien, blauwe bessen
Nutella
honing, ahornsiroop of karamel
Slagroom of mascarpone
Optioneel: stukjes chocolade
nootjes of speculoospasta
Instructies
Verwarm je wafelijzer voor op middelhoge stand.
Rol de rol niet uit! Snijd plakken van ongeveer 2cm dikte.
(Optioneel) Rol de croissants even door kristalsuiker voor een crunchy, gekaramelliseerde buitenkant.
Vet het wafelijzer in en leg een croissant erin, duw hem goed dicht. Bak 3-5 minuten tot goudbruin en krokant.
Laat afkoelen op een rekje en top met wat je maar lekker vindt.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten