Go Back
+ servings
croffle recept

croffles van croissantdeeg

Croffles zijn dé perfecte combinatie van croissant en wafel
Voorbereiding: 1 minute
Kooktijd: 5 minutes
Rijstijd: 0 minutes
Totaal: 6 minutes
Menugang: Breakfast
Keuken: American
Zoekwoord: croffle, croffles, croissant, waffle, waffles
Porties: 6 croffles

Benodigdheden

Ingrediënt
 

Basis Croffles

  • 1 blik koelvers croissantdeeg of gebruik zelfgemaakt croissantdeeg
  • Bakspray of gesmolten boter voor het ijzer
  • Optioneel: kristalsuiker voor een karamellaagje

Toppings

  • Poedersuiker
  • Vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen
  • Nutella honing, ahornsiroop of karamel
  • Slagroom of mascarpone
  • Optioneel: stukjes chocolade nootjes of speculoospasta

Instructies

  • Verwarm je wafelijzer voor op middelhoge stand.
  • Rol de rol niet uit! Snijd plakken van ongeveer 2cm dikte.
  • (Optioneel) Rol de croissants even door kristalsuiker voor een crunchy, gekaramelliseerde buitenkant.
  • Vet het wafelijzer in en leg een croissant erin, duw hem goed dicht. Bak 3-5 minuten tot goudbruin en krokant.
  • Laat afkoelen op een rekje en top met wat je maar lekker vindt.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten