Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
De Lekkerste Tomatensoep
Er is niets zo troostend als een dampende kom tomatensoep.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Kooktijd:
20
minutes
minutes
rusttijd:
0
minutes
minutes
Totaal:
30
minutes
minutes
Menugang:
avondeten, bijgerecht, soep
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
broccolisoep, gemarineerde tomaten, lunch, tomatensoep, voorgerecht
Porties:
4
koppen soep
Benodigdheden
1
staafmixer
Ingrediënt
1x
2x
3x
1
ui
gesnipperd
2
teentjes knoflook
fijngehakt
1
el olijfolie
800
g
tomatenblokjes
2 blikken of verse tomaten
1
el tomatenpuree
500
ml
groentebouillon
1
tl suiker
1
tl gedroogde oregano
Snuf peper en zout
Scheutje room of een klontje boter
Instructies
Fruit de ui en knoflook zachtjes in olijfolie, tot ze glazig zijn.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee om de zurigheid eruit te halen.
Doe de tomatenblokjes, bouillon, suiker en kruiden erbij.
Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
Voeg eventueel een scheutje room of een klontje boter toe voor extra zachtheid.
Breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
De Lekkerste Tomatensoep
Amount per Serving
Calories
110
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Carbohydrates
15
g
5
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
3
g
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten