Go Back
+ servings
De Lekkerste Tomatensoep

De Lekkerste Tomatensoep

Er is niets zo troostend als een dampende kom tomatensoep.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
rusttijd: 0 minutes
Totaal: 30 minutes
Menugang: avondeten, bijgerecht, soep
Keuken: nederlands
Zoekwoord: broccolisoep, gemarineerde tomaten, lunch, tomatensoep, voorgerecht
Porties: 4 koppen soep

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 800 g tomatenblokjes 2 blikken of verse tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 tl suiker
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Snuf peper en zout
  • Scheutje room of een klontje boter

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook zachtjes in olijfolie, tot ze glazig zijn.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee om de zurigheid eruit te halen.
  • Doe de tomatenblokjes, bouillon, suiker en kruiden erbij.
  • Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
  • Voeg eventueel een scheutje room of een klontje boter toe voor extra zachtheid.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
De Lekkerste Tomatensoep
Amount per Serving
Calories
110
% Daily Value*
Fat
 
4
g
6
%
Carbohydrates
 
15
g
5
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
8
g
9
%
Protein
 
3
g
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten