Meng in een grote kom de griesmeel, bloem, suiker, zout en bakpoeder.
Voeg de droge gist toe en meng goed door elkaar.
Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet er 500 ml lauw water in.
Roer alles goed door met een garde of een staafmixer tot een glad beslag zonder klontjes. Het beslag moet de consistentie hebben van een dunne pannenkoekbeslag. Voeg indien nodig extra water toe.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat het beslag ongeveer 30 minuten tot 1 uur rusten op een warme plek, totdat het volume toeneemt en er luchtbelletjes verschijnen.
Verhit een anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Er hoeft geen olie of boter in de pan omdat baghrir zonder vet worden gebakken.
Roer het beslag nogmaals voorzichtig door en giet een kleine hoeveelheid in de pan (ongeveer 1/4 kopje) en spreid het uit tot een dunne pannenkoek.
Bak de pannenkoek aan één kant totdat de bovenkant droog is en er talloze gaatjes ontstaan. De pannenkoek hoeft niet omgedraaid te worden; hij wordt alleen aan één kant gebakken.
Haal de pannenkoek uit de pan en leg op een bord. Herhaal dit met de rest van het beslag.
Smelt de boter in een kleine pan op laag vuur.
Voeg de honing toe en roer tot een gladde siroop.
Besprenkel de warme baghrir royaal met de honing-boter siroop.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke Marokkaanse lekkernij.