Wie houdt er niet van lasagne? Het is comfort food op zijn best, maar vaak rijk aan koolhydraten en vetten. Gelukkig kun je met een paar slimme aanpassingen een heerlijke, gezonde versie maken boordevol groenten. Deze lasagne is voedzaam, licht en perfect voor een doordeweekse maaltijd of als impressie op een etentje.
75ggeraspte mozzarellaoptioneel, voor een gouden korstje
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee. Roer de tomatenblokjes, tomatenpuree, tijm, rozemarijn en Italiaanse kruiden erdoor. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Breng op smaak met zout en peper.
Meng in een kom de ricotta, het ei en de Parmezaanse kaas. Roer goed door en zet apart.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal licht in met olijfolie. Begin met een dunne laag tomatensaus op de bodem. Leg vervolgens een laag lasagnebladen erop. Schep een deel van de kaasmix over de bladen en herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag tomatensaus en bestrooi optioneel met mozzarella.
Bak de lasagne 30-35 minuten in de oven, tot de bladen zacht zijn en de bovenkant goudbruin is. Laat 5 minuten afkoelen voordat je serveert.