Go Back
gezonde no-bake vijgentaart

Gezonde No-Bake Vijgentaart

Ben je op zoek naar een heerlijk, gezond en eenvoudig recept? Dan is deze gezonde no-bake vijgentaart perfect voor jou! Met zijn rijke vijgensmaak, voedzame bodem en romige vulling is deze taart een traktatie die je zelfs als ontbijt kunt eten. Het beste? Je hebt geen oven nodig! Lees snel verder en ontdek hoe je deze gezonde vijgentaart maakt.
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 0 minutes
Opstijven: 5 hours
Totaal: 20 minutes
Menugang: Dessert
Keuken: nederlands
Zoekwoord: appelkruimeltaart, cheesecake, Kwarktaart, vijgentaart

Benodigdheden

  • 1 keukenmachine of mixer
  • 1 springvorm 22 cm

Ingrediƫnt
 

Voor de bodem

  • 150 g havermout
  • 100 g ontpitte dadels
  • 50 g amandelen of walnoten
  • 2 el kokosolie gesmolten
  • 1 el water indien nodig

Voor de vulling

  • 300 g Griekse yoghurt of magere kwark
  • 150 g verse vijgen plus extra voor decoratie
  • 2 el honing of ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl agar-agar of 2 zakjes Klopfix voor stevigheid

Voor de topping

  • 100 g verse vijgen
  • 1 el honing
  • 50 g gehakte noten bijv. pistachenoten of walnoten

Instructies

  • Doe de havermout, dadels en amandelen in een keukenmachine en maal tot een grove, plakkerige massa.
  • Voeg de gesmolten kokosolie toe en mix opnieuw. Als het mengsel te droog is, voeg je een eetlepel water toe.
  • Bekleed een springvorm (20 cm) met bakpapier en druk het mengsel stevig in de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Was de vijgen en snijd ze in kleine stukjes.
  • Mix de yoghurt of kwark met de vijgen, honing en vanille-extract in een blender of met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Bereid de agar-agar volgens de verpakking (of voeg de Klopfix toe) en meng dit door de yoghurtvulling voor extra stevigheid.
  • Giet de vulling over de bodem en strijk glad, of gebruik een spuitzak om toeven te maken voor een decoratief effect. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Snijd wat vijgen doormidden, en decoreer de taart naar keuze.
  • Besprenkel met honing en strooi de gehakte noten eroverheen voor een extra crunch.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten