Doe de havermout, dadels en amandelen in een keukenmachine en maal tot een grove, plakkerige massa.
Voeg de gesmolten kokosolie toe en mix opnieuw. Als het mengsel te droog is, voeg je een eetlepel water toe.
Bekleed een springvorm (20 cm) met bakpapier en druk het mengsel stevig in de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Was de vijgen en snijd ze in kleine stukjes.
Mix de yoghurt of kwark met de vijgen, honing en vanille-extract in een blender of met een staafmixer tot een glad geheel.
Bereid de agar-agar volgens de verpakking (of voeg de Klopfix toe) en meng dit door de yoghurtvulling voor extra stevigheid.
Giet de vulling over de bodem en strijk glad, of gebruik een spuitzak om toeven te maken voor een decoratief effect. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd wat vijgen doormidden, en decoreer de taart naar keuze.
Besprenkel met honing en strooi de gehakte noten eroverheen voor een extra crunch.