Wie zegt dat wafels alleen zoet kunnen zijn? Hartige wafels zijn een heerlijke en veelzijdige optie die perfect passen bij een gezellige lunch, een uitgebreide brunch, of zelfs als lichte maaltijd. Dit recept is makkelijk, snel en geeft een verrassende twist aan het traditionele idee van wafels.
100ggeraspte kaasbijvoorbeeld cheddar, gruyère of Parmezaan
2el verse kruidenzoals bieslook, peterselie of tijm
Optioneel: fijngesneden groentenzoals paprika of spinazie of krokant gebakken spek
Instructies
Verwarm je wafelijzer voor en vet het licht in met een beetje boter of olie. Dit zorgt ervoor dat de wafels niet blijven plakken.
Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder en het zout.
Klop de eieren los in een aparte kom en voeg de melk en gesmolten boter toe. Meng goed.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot een glad beslag. Roer vervolgens de geraspte kaas en verse kruiden door het beslag. Als je extra groenten of spek wilt toevoegen, doe dit dan nu.
Schep een portie beslag in het wafelijzer en bak de wafels in 3-5 minuten goudbruin en knapperig. De exacte baktijd kan variëren afhankelijk van je wafelijzer, dus houd ze goed in de gaten.
Serveer de wafels direct, terwijl ze nog warm zijn. Ze zijn heerlijk met een likje crème fraîche, een plakje gerookte zalm, of een handje
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Hartige Wafels
Amount per Serving
Calories
300
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.