Go Back
+ servings
Heerlijke visovenschotel met broccoli

Heerlijke visovenschotel met broccoli

We kennen het allemaal wel: van die dagen dat je gewoon geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar toch iets voedzaams en heerlijks op tafel wilt zetten. Nou, dan is deze visovenschotel met broccoli echt jouw redder in nood!
4 from 1 vote
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Totaal: 45 minutes
Menugang: hoofdgerecht
Keuken: internationaal
Zoekwoord: broccolisoep, ovenschotel, vis
Porties: 4

Ingrediënt
 

  • 600 gram witte visfilet bijvoorbeeld kabeljauw of schelvis
  • 1 grote broccoli in roosjes verdeeld
  • 250 ml zure room
  • 175 gram geraspte cheddar of een andere kaas die goed smelt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Een snufje nootmuskaat optioneel, maar lekker!
  • Zout en peper naar smaak
  • 75 gram paneermeel
  • Olijfolie

Instructies

  • Oven voorverwarmen: Zet de oven op 200 graden Celsius.
  • Broccoli voorbereiden: Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoli roosjes 3-4 minuten, tot ze iets zachter zijn maar nog wel beet hebben. Giet af en zet opzij.
  • Ui en knoflook fruiten: Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Romige saus maken: Meng in een kom de zure room, de helft van de kaas, tijm, paprikapoeder, nootmuskaat (als je die gebruikt), zout en peper. Roer de gefruite ui en knoflook erdoor.
  • Ovenschaal vullen: Leg de visfilets in een ovenschaal. Verdeel de broccoli roosjes eroverheen. Giet de romige saus gelijkmatig over de vis en broccoli.
  • Knapperige topping: Meng de rest van de kaas met het paneermeel en strooi dit over de ovenschotel.
  • Bakken maar! Zet de ovenschaal in de oven en bak 25-30 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en de vis gaar.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Heerlijke visovenschotel met broccoli
Amount per Serving
Calories
350
% Daily Value*
Fat
 
20
g
31
%
Carbohydrates
 
20
g
7
%
Protein
 
25
g
50
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten