We kennen het allemaal wel: van die dagen dat je gewoon geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar toch iets voedzaams en heerlijks op tafel wilt zetten. Nou, dan is deze visovenschotel met broccoli echt jouw redder in nood!
600gramwitte visfiletbijvoorbeeld kabeljauw of schelvis
1grote broccoliin roosjes verdeeld
250mlzure room
175gramgeraspte cheddar of een andere kaas die goed smelt
2teentjes knoflookfijngehakt
1uigesnipperd
1theelepel gedroogde tijm
1/2theelepel paprikapoeder
Een snufje nootmuskaatoptioneel, maar lekker!
Zout en peper naar smaak
75grampaneermeel
Olijfolie
Instructies
Oven voorverwarmen: Zet de oven op 200 graden Celsius.
Broccoli voorbereiden: Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoli roosjes 3-4 minuten, tot ze iets zachter zijn maar nog wel beet hebben. Giet af en zet opzij.
Ui en knoflook fruiten: Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Romige saus maken: Meng in een kom de zure room, de helft van de kaas, tijm, paprikapoeder, nootmuskaat (als je die gebruikt), zout en peper. Roer de gefruite ui en knoflook erdoor.
Ovenschaal vullen: Leg de visfilets in een ovenschaal. Verdeel de broccoli roosjes eroverheen. Giet de romige saus gelijkmatig over de vis en broccoli.
Knapperige topping: Meng de rest van de kaas met het paneermeel en strooi dit over de ovenschotel.
Bakken maar! Zet de ovenschaal in de oven en bak 25-30 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en de vis gaar.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Heerlijke visovenschotel met broccoli
Amount per Serving
Calories
350
% Daily Value*
Fat
20
g
31
%
Carbohydrates
20
g
7
%
Protein
25
g
50
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.