200gdigestive biscuitsof Bastognekoeken voor een extra kruidige touch
100ggesmolten boter
1el suiker
Voor de cheesecake vulling
600groomkaasbij voorkeur Philadelphia
200gsuiker
3eieren
200gzure room
1tl vanille-extract
1el bloem
Sap van ½ citroen
Instructies
Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier.
Verkruimel de koekjes (in een keukenmachine of met een deegroller) en meng met de gesmolten boter en suiker. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van de springvorm en bak 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Meng de roomkaas en suiker tot een gladde massa. Voeg de eieren één voor één toe en mix kort. Roer vervolgens de zure room, vanille, bloem en citroensap erdoor.
Wikkel de buitenkant van de springvorm in aluminiumfolie en zet hem in een grotere ovenschaal. Vul deze met een laagje heet water – zo voorkom je scheuren in de cheesecake.
Bak de cheesecake 60-70 minuten tot de randen stevig zijn, maar het midden nog een beetje wiebelt.
Zet de oven uit en laat de cheesecake nog een uur in de oven staan met de deur op een kier. Laat daarna volledig afkoelen in de koelkast, het liefst een hele nacht.
Garneer eventueel met een laagje zure room of vers fruit en snijd in mooie punten.
Tips
Voor de topping (optioneel):
Extra zure room of verse vruchten zoals aardbeien of blauwe bessen
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Klassieke New York Cheesecake
Amount per Serving
Calories
400
% Daily Value*
Fat
25
g
38
%
Carbohydrates
35
g
12
%
Sugar
25
g
28
%
Protein
10
g
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.