Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kleurrijke couscous salade met paprika en feta
Kleurrijke couscous salade met paprika en feta, vol met mediterrane smaken. Een lichte maaltijdsalade die zowel warm als koud heerlijk smaakt.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
15
minutes
minutes
Kooktijd:
10
minutes
minutes
Totaal:
25
minutes
minutes
Menugang:
bijgerecht, lunch, salade
Keuken:
arabisch, mediteraans
Zoekwoord:
couscous salade
Porties:
4
Ingrediënt
1x
2x
3x
200
gram
couscous
250
ml
water of bouillon
1
rode paprika
in blokjes
1
gele paprika
in blokjes
150
gram
feta
verkruimeld
2
lente-uitjes
fijngehakt
1/4
kopje verse peterselie
fijngehakt
1/4
kopje verse munt
fijngehakt
3
eetlepels olijfolie
2
eetlepels citroensap
1
teentje knoflook
geperst
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
Snijd de paprika's in blokjes en de feta kaas. Hak de kruiden fijn.
Meng in een kleine kom de olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper.
Doe de afgekoelde couscous, paprika, feta, lente-ui en kruiden in een grote kom.
Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
Proef de salade en voeg eventueel extra zout, peper of citroensap toe.
Laat de salade minimaal 15 minuten intrekken voordat je hem serveert.
Tips
Voedingswaarden:
(ongeveer per portie)
Calorieën: 350 kcal
Koolhydraten: 40 gram
Eiwitten: 15 gram
Vetten: 15 gram
Voor een extra smaakboost kan je de paprika's roosteren in de oven.
De salade is het lekkerst als hij even heeft kunnen intrekken.
Bewaar de salade afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Kleurrijke couscous salade met paprika en feta
Amount per Serving
Calories
350
% Daily Value*
Fat
15
g
23
%
Carbohydrates
40
g
13
%
Protein
15
g
30
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten