Go Back
+ servings

Loempia's gehakt

Er is iets magisch aan die eerste hap van een loempia: het knapperige velletje dat breekt onder je tanden, en dan die warme, kruidige vulling van gehakt en groenten...
Voorbereiding: 30 minutes
Kooktijd: 15 minutes
0 minutes
Totaal: 46 minutes
Menugang: bijgerecht
Keuken: aziatisch
Zoekwoord: loempia, springroll
Porties: 12 loempias

Ingrediënt
 

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 wortel julienne gesneden
  • 1/4 witte kool fijn gesneden
  • 100 gram taugé
  • 2 el oestersaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl gember geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Loempiavellen
  • Olie om te frituren
  • Bloem en water voor het papje

Instructies

  • Bak het gehakt rul in een koekenpan.
  • Voeg de ui, knoflook, wortel en kool toe en bak tot de groenten zacht zijn.
  • Voeg de taugé, oestersaus, sojasaus, sesamolie, gember, zout en peper toe. Roer goed en laat even sudderen.
  • Laat de vulling afkoelen.
  • Maak een papje van bloem en water.
  • Leg een loempiavel op een vlakke ondergrond.
  • Schep een lepel vulling in het midden van het vel.
  • Vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia strak op. Gebruik het bloempapje om de randen te plakken.
  • Verhit de olie in de frituurpan tot 180 graden Celsius.
  • Frituur de loempia's goudbruin en knapperig.
  • Laat de loempia's uitlekken op keukenpapier.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Loempia's gehakt
Amount per Serving
Calories
200
% Daily Value*
Fat
 
12
g
18
%
Carbohydrates
 
15
g
5
%
Protein
 
10
g
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten