Go Back
+ servings
mac kroket met kastanjechampignons

Mac Kroket met kastanjechampignons en bosui

Een Mac kroket met kastanjechampignons? Ben jij fan van de klassieke Mac Kroket, maar wil je een unieke, huisgemaakte versie proberen? Deze kroketten met kastanjechampignons en bosui zijn de perfecte herfstige twist op de bekende snack.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Totaal: 2 hours 30 minutes
Menugang: dinner
Keuken: nederlands
Zoekwoord: burger, mac kroket
Porties: 10 kroketten

Ingrediënt
 

  • 250 g kastanjechampignons fijngehakt
  • 2 bosuitjes fijngesneden
  • 2 eetlepels roomboter
  • 3 eetlepels bloem
  • 350 ml runderbouillon koud of groentebouillon voor een vegetarische optie
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eieren
  • Paneermeel naturel en paneermeel kruiden
  • bloem 2 eetlepels
  • Olie om te frituren

Instructies

  • Smelt de boter in een pan en voeg de fijngehakte kastanjechampignons toe. Bak deze voor ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn en al het vocht is verdampt.
  • Voeg de fijngesneden bosui toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Strooi de bloem over het mengsel en bak dit kort mee om de smaak te ontwikkelen.
  • Voeg de bouillon toe terwijl je blijft roeren. Hierdoor ontstaat een stevige, romige ragout.
  • Breng op smaak met zout en peper. Laat de ragout afkoelen en zet deze daarna minimaal 2 uur (of liever een nacht) in de koelkast om stevig te worden.
  • Haal de ragout uit de koelkast en vorm met je handen kroketburgers van de ragout.
  • Rol elke kroket eerst door de gewone paneermeel dan door het dompel ze in het losgeklopte ei met een eetlepel bloem en rol ze daarna weer door het kruidenpaneermeel. Zorg dat ze goed bedekt zijn.
  • Verhit de olie in een diepe pan tot 180°C.
  • Frituur de kroketten in kleine porties goudbruin en krokant in ongeveer 3-4 minuten.
  • Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier.

Tips

Tip: Nadat je de kroketten hebt gevormd, kun je ze het beste 30 minuten in de vriezer leggen voordat je ze paneert. Dit zorgt ervoor dat de kroketten steviger worden, waardoor ze beter hun vorm behouden tijdens het paneren en frituren, en minder snel uit elkaar vallen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten