Een eenvoudige en veelzijdige Mexicaanse klassieker. Perfect voor lunch, diner of als snack. Deze quesadillas zijn gevuld met gesmolten kaas en een heerlijke mix van groenten en kruiden.
8zachte tortilla’smaïs of tarwe, afhankelijk van je voorkeur
200ggeraspte kaasbijvoorbeeld cheddar, mozzarella of een Mexicaanse kaasblend
1el olijfolie of boter
Voor de vulling:
150gkipfilet of gekruid rundergehaktoptioneel, vegetarische tip hieronder
1rode paprikain dunne reepjes gesneden
1rode uifijngesneden
100gzwarte bonenuitgelekt en afgespoeld
1kleine jalapeñoin dunne plakjes gesneden (optioneel voor extra pit)
1tl komijnpoeder
1tl paprikapoeder
Zout en peper naar smaak
Voor erbij:
Guacamole
Salsa
Zure room
Limoenpartjes
Instructies
Hoe maak je quesadillas?
Bereid de vulling: Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de zwarte bonen, jalapeño (indien gebruikt), komijn en paprikapoeder toe en bak nog 2 minuten. Als je vlees gebruikt, bak dit dan in een aparte pan en meng het daarna met de groenten. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
Vul de tortilla's: Leg een tortilla op een bord of werkoppervlak. Verdeel een handvol kaas gelijkmatig over de tortilla. Voeg een paar lepels van de vulling toe en verdeel dit over de kaas. Dek af met een tweede tortilla of vouw de tortilla dubbel.
Bak de quesadillas: Verhit een eetlepel olijfolie of een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg voorzichtig de gevulde tortilla in de pan. Bak 2-3 minuten aan elke kant, of tot de tortilla goudbruin en knapperig is en de kaas volledig gesmolten. Herhaal dit voor de overige tortilla’s.
Snijd en serveer: Snijd de quesadillas in drieën of vieren met een scherp mes of pizzasnijder. Serveer direct met guacamole, salsa, zure room en een schijfje limoen.
Tips voor de perfecte quesadilla
Gebruik de juiste kaas: Kies een kaas die goed smelt, zoals cheddar, mozzarella of een Mexicaanse mix. Voeg eventueel een pittige kaas zoals jalapeñokaas toe voor extra smaak.
Knapperigheid: Een dun laagje olie of boter zorgt voor een perfecte knapperige buitenkant. Gebruik een anti-aanbakpan om aanbakken te voorkomen.
Varieer in vulling: Voeg spinazie, maïs, champignons of geraspte courgette toe voor extra groenten. Vegetariërs kunnen de kip vervangen door extra bonen of gegrilde tofu.
Voorkom een slappe tortilla: Vul de quesadilla niet te vol. Een te dikke vulling maakt het lastig om de quesadilla knapperig te bakken.
Houd ze warm: Als je meerdere quesadillas maakt, houd ze warm in een oven op 100 °C terwijl je de rest bakt.
Tips
Variaties (optioneel)
Vegetarisch: Laat vlees weg of vervang door extra bonen.
Spicy: Voeg extra jalapeño of pittige kaas toe.
Vegan: Gebruik veganistische kaas en tortilla’s.
Voedingsinformatie per portie:
Calorieën: 350
Eiwitten: 14 g
Vetten: 17 g
Koolhydraten: 34 g
Vezels: 6 g
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Makkelijke Quesadillas recept
Amount per Serving
Calories
350
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.