Bereid het gehakt: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt rul. Voeg de taco-kruidenmix toe en meng goed. Voeg, indien nodig, een scheutje water toe om de kruiden beter te verdelen. Bak tot het gehakt gaar is en een rijke smaak heeft. Zet opzij om iets af te koelen.
Tip: Voor een vegetarische versie kun je plantaardig gehakt gebruiken of kiezen voor zwarte bonen als proteïnebron.
Maak de dressing: Meng in een kom de Griekse yoghurt, mayonaise, limoensap, knoflook, chilipoeder, zout en peper. Proef en pas de smaken aan naar wens. De dressing moet fris en licht pittig zijn om de salade perfect aan te vullen.
Stel de salade samen: Neem een grote schaal en verdeel de gemengde sla over de bodem. Voeg vervolgens de paprika, cherrytomaten, mais, rode ui en avocado toe. Verdeel het gehakt over de salade en strooi de cheddar erover. Breek de tortillachips in grove stukken en voeg deze vlak voor het serveren toe, zodat ze knapperig blijven.
Serveer met de dressing: Serveer de salade met de dressing apart of besprenkel deze direct over de salade. Garneer met verse koriander en eventueel jalapeño’s voor extra pit.