Go Back
+ servings
nasi goreng

Nasi Goreng met Kip en Groenten

Authentieke nasi goreng met malse kip en knapperige groenten. Indonesisch recept dat perfect is voor doordeweekse avonden.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Totaal: 30 minutes
Menugang: hoofdgerecht
Keuken: indonesisch
Zoekwoord: nasi goreng
Porties: 4

Ingrediënt
 

  • 400 g gekookte rijst van de dag ervoor
  • 200 g kipfilet in blokjes
  • 1 paprika in blokjes
  • 1 prei in ringen
  • 1 wortel in plakjes
  • 100 g doperwten
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode chilipeper fijngehakt (optioneel)
  • 3 el ketjap manis zoete sojasaus
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el olie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: gebakken eieren kroepoek, atjar

Instructies

  • Verhit de olie in een wok of grote koekenpan.
  • Bak de kipblokjes gaar en goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
  • Fruit de knoflook en chilipeper in dezelfde pan tot ze geurig zijn.
  • Voeg de paprika, prei, wortel en doperwten toe en bak tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg de gekookte rijst toe en roerbak goed door elkaar.
  • Giet de ketjap manis en sambal oelek erover en roerbak tot de rijst gelijkmatig gekleurd is.
  • Voeg de gebakken kip toe en roer alles goed door elkaar.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer warm, eventueel met een gebakken ei, kroepoek en atjar.

Tips

  • Gebruik bij voorkeur gekookte rijst van de dag ervoor voor de beste textuur.
  • Pas de hoeveelheid chilipeper aan aan je persoonlijke smaak.
  • Experimenteer met je favoriete groenten!

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Nasi Goreng met Kip en Groenten
Amount per Serving
Calories
450
% Daily Value*
Fat
 
10
g
15
%
Carbohydrates
 
65
g
22
%
Protein
 
25
g
50
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten