Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Nasi Goreng met Kip en Groenten
Authentieke nasi goreng met malse kip en knapperige groenten. Indonesisch recept dat perfect is voor doordeweekse avonden.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
15
minutes
minutes
Kooktijd:
15
minutes
minutes
Totaal:
30
minutes
minutes
Menugang:
hoofdgerecht
Keuken:
indonesisch
Zoekwoord:
nasi goreng
Porties:
4
Ingrediënt
1x
2x
3x
400
g
gekookte rijst
van de dag ervoor
200
g
kipfilet
in blokjes
1
paprika
in blokjes
1
prei
in ringen
1
wortel
in plakjes
100
g
doperwten
2
teentjes knoflook
fijngehakt
1
rode chilipeper
fijngehakt (optioneel)
3
el ketjap manis
zoete sojasaus
1
tl sambal oelek
2
el olie
Zout en peper naar smaak
Optioneel: gebakken eieren
kroepoek, atjar
Instructies
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan.
Bak de kipblokjes gaar en goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
Fruit de knoflook en chilipeper in dezelfde pan tot ze geurig zijn.
Voeg de paprika, prei, wortel en doperwten toe en bak tot ze beetgaar zijn.
Voeg de gekookte rijst toe en roerbak goed door elkaar.
Giet de ketjap manis en sambal oelek erover en roerbak tot de rijst gelijkmatig gekleurd is.
Voeg de gebakken kip toe en roer alles goed door elkaar.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer warm, eventueel met een gebakken ei, kroepoek en atjar.
Tips
Gebruik bij voorkeur gekookte rijst van de dag ervoor voor de beste textuur.
Pas de hoeveelheid chilipeper aan aan je persoonlijke smaak.
Experimenteer met je favoriete groenten!
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Nasi Goreng met Kip en Groenten
Amount per Serving
Calories
450
% Daily Value*
Fat
10
g
15
%
Carbohydrates
65
g
22
%
Protein
25
g
50
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten