Go Back
banoffee taart

No-bake Banoffee taart

Hier is een heerlijk no-bake recept voor een banoffee taart. Het is een combinatie van bananen, karamel, slagroom, en een knapperige koekjesbodem. Makkelijk te maken en perfect voor een zoete traktatie!
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 10 minutes
Totaal: 1 hour 15 minutes
Menugang: taart
Keuken: frans
Zoekwoord: gebak, no bake

Benodigdheden

Ingrediƫnt
 

  • 300 g digestive koekjes of andere zandkoekjes
  • 125 g boter gesmolten
  • 1 blikje gecondenseerde melk ongeveer 397 g
  • 3-4 rijpe bananen
  • 400 ml slagroom
  • 200 gr roomkaas
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Instructies

  • Verkruimel de koekjes fijn met een keukenmachine of door ze in een plastic zak te doen en er met een deegroller overheen te rollen.
  • Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter tot alles goed gemengd is.
  • Druk het mengsel in de bodem van een taartvorm (ongeveer 23 cm doorsnede) en zet het minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Plaats het ongeopende blikje gecondenseerde melk ( of zelfgemaakte gecondenseerde melk) in een pan met water, zorg dat het blikje volledig onder water staat.
  • Breng het water aan de kook en laat het blikje 2 tot 3 uur zachtjes koken. Zorg ervoor dat het blikje steeds onder water blijft, voeg indien nodig water toe.
  • Laat het blikje na het koken afkoelen voordat je het opent. Het resultaat is een dikke, karamelachtige dulce de leche.
  • Snijd de bananen in plakjes en leg deze over de afgekoelde koekjesbodem.
  • Schep de afgekoelde karamel over de plakjes banaan en verdeel gelijkmatig.
  • Klop de slagroom met de suiker en vanille-extract half stijf.
  • Voeg nu de roomkaas toe en klop nog een minuut door.
  • Verdeel de opgeklopte slagroom over de karamel en strijk glad.
  • Bestrooi de taart met geraspte chocolade, nootjes of een beetje cacaopoeder voor een extra luxe touch.
  • Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.
  • Geniet van je heerlijke, romige banoffee taart zonder oven!
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten