Begin met het maken van de deegbodem. Meng de bloem en het zout in een grote kom.
Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen de boter door de bloem tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt.
Voeg 1-2 eetlepels koud water toe en kneed het deeg tot een bal. Als het deeg te droog is, voeg dan wat extra water toe.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm een beetje olie in een pan en fruit de knoflook totdat deze geurig is.
Voeg de spinazie toe en bak deze totdat hij geslonken is. Dit duurt meestal maar een paar minuten. Laat het mengsel iets afkoelen en knijp het overtollige vocht eruit als je diepvriesspinazie gebruikt.
Klop in een grote kom de eieren en melk door elkaar. Voeg de verkruimelde feta toe en breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed een quichevorm of taartvorm met het deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
Vul de quiche met het spinazie- en feta-mengsel. Zorg ervoor dat de vulling gelijkmatig verdeeld is.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig aanvoelt.