Go Back
+ servings
quiche met spinazie en feta

Quiche met spinazie en feta

Als je op zoek bent naar een veelzijdig en smakelijk gerecht, dan is deze quiche met spinazie en feta de perfecte keuze! Quiche is niet alleen een heerlijke optie voor de lunch of het diner, maar ook ideaal voor een brunch of als snack. Deze quiche is eenvoudig te maken, voedzaam en boordevol smaak. Laten we snel aan de slag gaan!
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 30 minutes
30: 15 minutes
Totaal: 1 hour 30 minutes
Menugang: bijgerecht, lunch
Keuken: frankrijk
Zoekwoord: bijgerecht, lunch, quiche
Porties: 6 personen

Benodigdheden

  • 1 quiche vorm

Ingrediënt
 

  • 200 g bloem je kunt ook volkorenbloem gebruiken voor een gezondere optie
  • 100 g koude roomboter in blokjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 1-2 eetlepels koud water
  • 300 g verse spinazie je kunt ook diepvriesspinazie gebruiken, maar zorg ervoor dat je deze goed laat uitlekken
  • 150 g feta verkruimeld
  • 3 eieren
  • 200 ml volle melk je kunt ook plantaardige melk gebruiken
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Begin met het maken van de deegbodem. Meng de bloem en het zout in een grote kom.
  • Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen de boter door de bloem tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt.
  • Voeg 1-2 eetlepels koud water toe en kneed het deeg tot een bal. Als het deeg te droog is, voeg dan wat extra water toe.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm een beetje olie in een pan en fruit de knoflook totdat deze geurig is.
  • Voeg de spinazie toe en bak deze totdat hij geslonken is. Dit duurt meestal maar een paar minuten. Laat het mengsel iets afkoelen en knijp het overtollige vocht eruit als je diepvriesspinazie gebruikt.
  • Klop in een grote kom de eieren en melk door elkaar. Voeg de verkruimelde feta toe en breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed een quichevorm of taartvorm met het deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
  • Vul de quiche met het spinazie- en feta-mengsel. Zorg ervoor dat de vulling gelijkmatig verdeeld is.
  • Bak de quiche in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig aanvoelt.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Quiche met spinazie en feta
Amount per Serving
Calories
252
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten