Go Back
+ servings
aardappelsalade

Romige Aardappelsalade recept met Verse Dille

Op zoek naar een heerlijke en eenvoudige aardappelsalade en bomvol smaak? Deze romige aardappelsalade met verse dille is perfect als bijgerecht bij een zomerse barbecue, picknick of gewoon als frisse aanvulling op je feestelijke diner. Met de romige dressing, zachte aardappelen en de frisse smaak van dille, steel je gegarandeerd de show!
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
rusttijd: 1 hour
Menugang: bijgerecht
Keuken: nederlands
Zoekwoord: aardappel, aardappelsalade
Porties: 6 porties

Benodigdheden

  • 1 pan
  • 1 serveerschaal

Ingrediënt
 

  • 1 kg vastkokende aardappelen bijv. Charlotte of Nicola
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 rode ui fijn gesnipperd
  • 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 4 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt of crème fraîche
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl honing optioneel voor een vleugje zoet
  • Sap van een halve citroen
  • 2-3 el verse dille fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse bieslook of peterselie als garnering

Instructies

  • Schil de aardappelen (of laat de schil erop voor een rustieke look) en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Kook de aardappelen in licht gezouten water gedurende 8-10 minuten, totdat ze gaar maar nog stevig zijn. Giet af en laat ze volledig afkoelen.
  • Kook de eieren in 8-9 minuten hard.
  • Laat ze schrikken onder koud water, pel de eieren en snijd ze in grove stukjes.
  • Meng in een grote kom de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd, honing, citroensap, zout en peper tot een romige dressing.
  • Voeg de afgekoelde aardappelen, stukjes ei, rode ui en lente-uitjes toe aan de kom met dressing.
  • Strooi de fijngehakte dille erbij en schep alles voorzichtig om zodat de dressing goed verdeeld is.
  • Garneer de aardappelsalade met extra verse dille, bieslook of peterselie.
  • Serveer de salade direct of zet hem een uurtje in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten