Voorbereiden van de aubergines: Snijd de aubergines in dunne plakken en bestrooi ze licht met zout. Laat ze 20 minuten liggen om vocht te onttrekken. Dep ze droog met keukenpapier.
Bereid de vleessaus: Verhit olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, kaneel en oregano toe. Laat 20 minuten sudderen.
Maak de bechamelsaus: Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer tot een gladde roux ontstaat. Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer constant om klontjes te voorkomen. Voeg het ei, de Parmezaanse kaas en nootmuskaat toe.
Bak de aubergines: Verhit de olijfolie in een pan en bak de aubergineplakken goudbruin.
Laagjes opbouwen: Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een laag aubergines in een ovenschaal, gevolgd door vleessaus. Herhaal en eindig met de bechamelsaus bovenop.
Bakken: Bak de moussaka 40 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is. Laat 10 minuten rusten voor het aansnijden.