Go Back
+ muffins

Roze muffins met frambozen, witte chocolade en banaan

Soms heb je gewoon zin om iets vrolijks en feestelijks te bakken, en dat had ik dus precies vorige week. Ik wilde iets maken dat er niet alleen leuk uitziet, maar ook écht lekker is én makkelijk te maken.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 25 minutes
Decoreren: 5 minutes
Totaal: 40 minutes
Menugang: cake, muffins
Keuken: nederlands
Zoekwoord: bananencake, frambozen, muffin, muffins
Porties: 10 muffins

Benodigdheden

  • 1 keukenmachine
  • 1 staafmixer
  • 1 spuitzak

Ingrediënt
 

Voor de muffins

  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 rijpe banaan geprakt
  • 100 ml zonnebloemolie of gesmolten kokosolie
  • 2 eieren
  • 100 g kristalsuiker of honing optioneel
  • 1 tl blanke vanille-extract
  • 100 ml melk plantaardig kan ook
  • 150 g frambozen vers of diepvries, gepureerd
  • 100 g witte chocolade grof gehakt
  • 1 tl citroensap
  • Snufje zout
  • Optioneel: 1/2 tl bietpoeder of 1 tl bietensap voor extra roze kleur

Voor de topping

  • 100 ml slagroom of 100 g roomkaas
  • 1-2 el poedersuiker
  • Optioneel: framboos of witte chocolade als decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en plaats papieren vormpjes in een muffinvorm.
  • Meng in een kom: bloem, bakpoeder, baking soda en zout.
  • In een andere kom: prak de banaan en meng met eieren, olie, vanille, suiker/honing, melk, citroensap en eventueel bietensap.
  • Verdeel dit natte mengsel in twee helften:
  • Meng door één helft de frambozenpuree (voor roze beslag).
  • Laat de andere helft naturel of lichtroze voor contrast.
  • Voeg in beide helften een beetje van het bloemmengsel toe en meng kort.
  • Spatel de witte chocolade door beide beslagmengsels.
  • Schep afwisselend van beide beslagsoorten in elk muffinvormpje (bijv. 1 eetlepel licht, dan 1 eetlepel roze). Maak een lichte swirl met een satéprikker voor het marmer-effect.
  • Bak de muffins 20-25 minuten. Laat volledig afkoelen voor je de topping erop doet.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Roze muffins met frambozen, witte chocolade en banaan
Serving Size
 
130 g
Amount per Serving
Calories
230
% Daily Value*
Fat
 
8
g
12
%
Carbohydrates
 
25
g
8
%
Protein
 
3
g
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten