Go Back
+ servings
een close up van een bord tagliatelle met zalm

Tagliatelle met zalm

Maak deze romige tagliatelle met zalm in slechts 30 minuten. Perfect voor een snelle maaltijd of een chique etentje. Probeer het nu!
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totaal: 30 minutes
Menugang: avondeten, dinner, hoofdgerecht, lunch
Keuken: italiaans, mediteraans
Zoekwoord: italiaans gerecht, romige saus, snel recept, tagliatelle met zalm
Porties: 2

Ingrediënt
 

  • 250 g tagliatelle vers of gedroogd, beide werken prima
  • 200 g zalmfilet vers of gerookt, afhankelijk van je voorkeur
  • 1 teentje knoflook of twee, als je van vampiers houdt
  • 1 kleine ui fijngehakt
  • 200 ml room voor die heerlijke romigheid
  • 1 citroen voor een frisse twist
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas plus extra voor garnering
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse dille of peterselie optioneel, maar wel een aanrader

Instructies

  • Stap 1: Kook de Tagliatelle
  • Breng een grote pan water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe.
  • Voeg de tagliatelle toe en kook volgens de instructies op de verpakking. Meestal duurt dit zo’n 8-10 minuten.
  • Giet de pasta af, maar bewaar een kopje kookvocht. Dit goudachtige vocht komt later van pas voor de saus.
  • Tip: Als je verse tagliatelle gebruikt, kook deze dan iets korter—ongeveer 3-4 minuten.
  • Stap 2: Bereid de Zalm
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Snijd de zalm in blokjes en bak deze in 2-3 minuten gaar. Haal de zalm uit de pan en zet apart.
  • In dezelfde pan bak je de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
  • Let op: Als je gerookte zalm gebruikt, hoef je deze niet te bakken. Voeg deze later gewoon toe aan de saus.
  • Stap 3: Maak de Romige Saus
  • Voeg de room toe aan de pan met ui en knoflook. Laat het geheel zachtjes pruttelen.
  • Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten is.
  • Pers het sap van een halve citroen uit en voeg dit toe voor een frisse smaak.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Pro-tip: Voeg een scheutje van het kookvocht van de pasta toe om de saus wat luchtiger te maken.
  • Stap 4: Combineer Alles
  • Voeg de tagliatelle en zalm toe aan de saus en schep alles goed door elkaar.
  • Garneer met verse dille of peterselie en een extra snufje Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Tagliatelle met zalm
Amount per Serving
Calories
450
% Daily Value*
Fat
 
20
g
31
%
Carbohydrates
 
40
g
13
%
Protein
 
25
g
50
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten