Stap 1: Kook de Tagliatelle
Breng een grote pan water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe.
Voeg de tagliatelle toe en kook volgens de instructies op de verpakking. Meestal duurt dit zo’n 8-10 minuten.
Giet de pasta af, maar bewaar een kopje kookvocht. Dit goudachtige vocht komt later van pas voor de saus.
Tip: Als je verse tagliatelle gebruikt, kook deze dan iets korter—ongeveer 3-4 minuten.
Stap 2: Bereid de Zalm
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Snijd de zalm in blokjes en bak deze in 2-3 minuten gaar. Haal de zalm uit de pan en zet apart.
In dezelfde pan bak je de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
Let op: Als je gerookte zalm gebruikt, hoef je deze niet te bakken. Voeg deze later gewoon toe aan de saus.
Stap 3: Maak de Romige Saus
Voeg de room toe aan de pan met ui en knoflook. Laat het geheel zachtjes pruttelen.
Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten is.
Pers het sap van een halve citroen uit en voeg dit toe voor een frisse smaak.
Breng op smaak met zout en peper.
Pro-tip: Voeg een scheutje van het kookvocht van de pasta toe om de saus wat luchtiger te maken.
Stap 4: Combineer Alles
Voeg de tagliatelle en zalm toe aan de saus en schep alles goed door elkaar.
Garneer met verse dille of peterselie en een extra snufje Parmezaanse kaas.