Go Back
+ servings

Tajine met Kipfilet

Ben je op zoek naar een makkelijk, gezond en smaakvol gerecht dat zowel de show steelt als comfort biedt?
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 45 minutes
Afkoeltijd: 5 minutes
Totaal: 1 hour
Menugang: avondeten
Keuken: marokkaans
Zoekwoord: tajine, tajine met kip
Porties: 4 Personen

Benodigdheden

  • 1 tajine

Ingrediënt
 

  • 500 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 250 g krieltjes gehalveerd
  • 2 wortels in plakjes
  • 1 courgette in halve maantjes
  • 100 g groene olijven
  • 2 uien fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 geraspte tomaat
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml water
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie en koriander

Instructies

  • Verwarm olijfolie in de tajine en bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de geraspte tomaat, komijn, kurkuma, gemberpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door en laat de saus kort pruttelen.
  • Leg de kipfilet op de bodem van de tajine en verdeel de groenten en krieltjes eroverheen. Strooi de olijven erover en giet het water langs de rand van de tajine.
  • Laat de tajine met deksel op laag vuur ongeveer 45 minuten sudderen. Controleer halverwege of er voldoende vocht is; voeg eventueel wat water toe.
  • Garneer de tajine met verse peterselie en koriander. Serveer het gerecht met warm brood of een luchtige portie couscous.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten