Go Back
zelf amandelspijs maken

Zelf amandelspijs maken

Zelf amandelspijs maken? Amandelspijs is een onmisbaar ingrediënt tijdens de feestdagen, maar eigenlijk kun je het het hele jaar door gebruiken in talloze recepten. Het heeft een rijke, zoete smaak en een zachte, smeuïge textuur die perfect past bij zoete baksels. In deze blog vertel ik alles over amandelspijs en geef ik je inspiratie voor recepten waar je het in kunt gebruiken.
Voorbereiding: 5 minutes
Rusttijd: 0 minutes
Totaal: 5 minutes
Menugang: bijgerecht
Keuken: nederlands
Zoekwoord: amandelspijs, banketstaaf

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 150 gram gemalen amandelen
  • 150 gram suiker
  • 1 ei optioneel, voor het smeuïger maken
  • Rasp van ½ citroen

Instructies

  • Meng de gemalen amandelen met de suiker en citroenrasp.
  • Voeg eventueel een ei toe voor een soepelere structuur.
  • Kneed tot een samenhangend mengsel en bewaar het in plasticfolie in de koelkast tot gebruik.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten