Go Back
+ servings
zelf beschuiten maken

Zelf beschuiten maken

Wist je dat je beschuiten heel makkelijk zelf kunt maken? En geloof me: als je het eenmaal geproefd hebt, wil je bijna geen supermarktversie meer.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 1 hour 40 minutes
afkoeltijd: 10 minutes
Totaal: 2 hours 5 minutes
Menugang: beschuit, Breakfast, ontbijt
Keuken: nederlands
Zoekwoord: beschuit, beschuit recept, beschuiten, beschuiten maken, ontbijt
Porties: 12 beschuiten

Benodigdheden

  • 1 deegroller
  • 1 mengkom

Ingrediënt
 

  • 250 g bloem tarwebloem of patentbloem
  • 5 g gedroogde gist of 15 g verse gist
  • 5 g fijne kristalsuiker
  • 5 g zout
  • 25 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 ml lauwwarme melk

Instructies

  • Meng de gist met het lauwwarme water en de suiker. Laat dit 5-10 minuten staan tot het mengsel een beetje schuimt.
  • Doe de bloem in een mengkom en voeg het zout toe. Maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistmengsel en de olie in.
  • Kneed het deeg in ongeveer 10 minuten tot een soepel geheel. Dek het af en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
  • Verdeel het deeg in 6 bolletjes en vorm hier langwerpige broodjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog eens 30 minuten rijzen.
  • Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 200°C (boven- en onderwarmte) in 15 minuten goudbruin.
  • Laat de broodjes iets afkoelen en snijd ze dan horizontaal doormidden.
  • Leg ze met de snijkant omhoog op een bakplaat en rooster ze nog 10 minuten in de oven op 180°C tot ze krokant en lichtbruin zijn.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Zelf beschuiten maken
Serving Size
 
35 g
Amount per Serving
Calories
120
% Daily Value*
Fat
 
2.5
g
4
%
Sodium
 
0.2
mg
0
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
0.5
g
1
%
Protein
 
3
g
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten