Meng de gist met het lauwwarme water en de suiker. Laat dit 5-10 minuten staan tot het mengsel een beetje schuimt.
Doe de bloem in een mengkom en voeg het zout toe. Maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistmengsel en de olie in.
Kneed het deeg in ongeveer 10 minuten tot een soepel geheel. Dek het af en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
Verdeel het deeg in 6 bolletjes en vorm hier langwerpige broodjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog eens 30 minuten rijzen.
Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 200°C (boven- en onderwarmte) in 15 minuten goudbruin.
Laat de broodjes iets afkoelen en snijd ze dan horizontaal doormidden.
Leg ze met de snijkant omhoog op een bakplaat en rooster ze nog 10 minuten in de oven op 180°C tot ze krokant en lichtbruin zijn.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Zelf beschuiten maken
Serving Size
35 g
Amount per Serving
Calories
120
% Daily Value*
Fat
2.5
g
4
%
Sodium
0.2
mg
0
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
0.5
g
1
%
Protein
3
g
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.