Go Back
+ servings

Zelf eierkoeken maken

Zelf eierkoeken maken. Er zijn van die baksels waar ik echt kinderlijke blijheid van krijg, en eierkoeken horen daar absoluut bij.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 12 minutes
Afkoeltijd: 5 minutes
Totaal: 22 minutes
Menugang: Breakfast, ontbijt, tussendoortje
Keuken: nederlands
Zoekwoord: eierkoek, gezonde snacks, zoete snacks
Porties: 8 eierkoeken

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 1 tl vanillepoeder
  • Eventueel: rasp van een halve citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Mix de eieren en suiker met een mixer of in de keukenmachine in 5-7 minuten tot een luchtige, dikke massa. De massa moet licht van kleur zijn en flink in volume zijn toegenomen.
  • Voeg het vanillepoeder toe en eventueel de citroenrasp.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout boven het eimengsel en spatel dit er rustig doorheen. Niet mixen, want dan verlies je de luchtigheid.
  • Schep met een ijslepel of twee eetlepels ronde hoopjes beslag op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de hoopjes, want ze lopen nog wat uit.
  • Bak de eierkoeken in 10 tot 12 minuten gaar. Ze mogen een licht goudgele kleur hebben en nog een beetje zacht aanvoelen in het midden.
  • Laat ze afkoelen op een rooster. Tijdens het afkoelen worden ze iets steviger.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Zelf eierkoeken maken
Amount per Serving
Calories
175
% Daily Value*
Fat
 
3.5
g
5
%
Carbohydrates
 
30
g
10
%
Fiber
 
0.5
g
2
%
Sugar
 
13
g
14
%
Protein
 
5
g
10
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten