Go Back
+ servings
Zelf kinderbueno ijs maken

Zelf kinderbueno ijs maken

Zelf ijs maken is zoveel makkelijker dan je misschien denkt! En het leuke is: je hebt er helemaal geen ijsmachine voor nodig
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 0 minutes
invriezen: 6 hours
Totaal: 6 hours 10 minutes
Menugang: Dessert, ijs
Keuken: nederlands
Zoekwoord: ijs maken, kinder bueno, roomijs
Porties: 4 porties

Benodigdheden

  • 1 mixer
  • 1 grote bak

Ingrediënt
 

  • 250 ml slagroom
  • 200 ml gezoete gecondenseerde melk
  • 3 eetlepels Kinder Bueno-vulling uit zo'n potje bijv. Choco Hazel Spread of soortgelijk
  • 2 Kinder Bueno’s in stukjes
  • Optioneel: extra stukjes chocolade of een swirl van hazelnootpasta

Instructies

  • Klop de slagroom lobbig in een ruime kom.
  • Meng in een andere kom de gecondenseerde melk met de Kinder Bueno-vulling tot een glad geheel.
  • Spatel dit voorzichtig door de slagroom.
  • Roer daarna de stukjes Kinder Bueno erdoor.
  • Giet het mengsel in een afsluitbare bak of cakevorm, en strijk glad.
  • Zet minimaal 6 uur in de vriezer (liefst een nachtje).
  • Laat het voor het scheppen even 5 minuutjes staan op kamertemperatuur.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten