Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Zelf kinderbueno ijs maken
Zelf ijs maken is zoveel makkelijker dan je misschien denkt! En het leuke is: je hebt er helemaal geen ijsmachine voor nodig
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Kooktijd:
0
minutes
minutes
invriezen:
6
hours
hours
Totaal:
6
hours
hours
10
minutes
minutes
Menugang:
Dessert, ijs
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
ijs maken, kinder bueno, roomijs
Porties:
4
porties
Benodigdheden
1 mixer
1 grote bak
Ingrediënt
1x
2x
3x
250
ml
slagroom
200
ml
gezoete gecondenseerde melk
3
eetlepels Kinder Bueno-vulling uit zo'n potje
bijv. Choco Hazel Spread of soortgelijk
2
Kinder Bueno’s in stukjes
Optioneel: extra stukjes chocolade of een swirl van hazelnootpasta
Instructies
Klop de slagroom lobbig in een ruime kom.
Meng in een andere kom de gecondenseerde melk met de Kinder Bueno-vulling tot een glad geheel.
Spatel dit voorzichtig door de slagroom.
Roer daarna de stukjes Kinder Bueno erdoor.
Giet het mengsel in een afsluitbare bak of cakevorm, en strijk glad.
Zet minimaal 6 uur in de vriezer (liefst een nachtje).
Laat het voor het scheppen even 5 minuutjes staan op kamertemperatuur.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten