Go Back
+ servings
zelf loempiavellen maken (koolhydraatarm)

Zelf koolhydraatarme loempiavellen maken (makkelijk & knapperig!)

Loempia’s zijn zo’n comfort food waar je bijna iedereen blij mee maakt.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 1 minute
0 minutes
Totaal: 5 minutes
Menugang: Ingredient
Keuken: aziatisch
Zoekwoord: loempia, loempiavellen, loempiavellen maken
Porties: 10 loempiavellen

Benodigdheden

  • 1 koekenpan antiaanbak

Ingrediënt
 

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels roomkaas of mascarpone
  • 1 eetlepel psylliumvezels
  • Snufje zout
  • Eventueel wat kruiden zoals knoflookpoeder of paprikapoeder voor extra smaak

Instructies

  • Klop de eieren los in een kom.
  • Voeg de roomkaas of mascarpone toe en klop goed door tot een egaal mengsel.
  • Voeg eventueel psylliumvezels en kruiden toe.
  • Verhit een antiaanbakpan op laag vuur.
  • Giet een dun laagje van het beslag in de pan en draai deze rond zodat het mengsel gelijkmatig verspreidt.
  • Bak het vel 1-2 minuten tot de bovenkant droog is. Keer voorzichtig om en bak nog 10-20 seconden.
  • Laat afkoelen op een bord. Herhaal tot je beslag op is.

Video

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Zelf koolhydraatarme loempiavellen maken (makkelijk & knapperig!)
Amount per Serving
Calories
65
% Daily Value*
Fat
 
5
g
8
%
Carbohydrates
 
0.8
g
0
%
Fiber
 
1.2
g
5
%
Protein
 
3.3
g
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten