Go Back
zelfgemaakte granola

Zelfgemaakte granola

Als er één ontbijt is dat zowel lekker, voedzaam als veelzijdig is, dan is het wel granola. Het is een heerlijke combinatie van geroosterde havervlokken, noten, zaden en zoete toevoegingen zoals honing of ahornsiroop. Maar waarom zou je het kant-en-klaar kopen als je het thuis kunt maken? Zelf granola maken is makkelijk, betaalbaar, en je kunt het helemaal aanpassen aan jouw smaak.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Afkoelen: 45 minutes
Totaal: 25 minutes
Menugang: ontbijt
Keuken: nederlands
Zoekwoord: granola

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 200 gram havervlokken
  • 50 gram gemengde noten bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten of walnoten
  • 30 gram zonnebloem- of pompoenpitten
  • 2 eetlepels kokosolie gesmolten
  • 2 eetlepels honing of ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • Optioneel: 50 gram gedroogd fruit zoals rozijnen, abrikozen of cranberries

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de havervlokken, noten, zaden, kaneel en zeezout in een grote kom.
  • Voeg de gesmolten kokosolie en honing toe. Meng alles goed, zodat alle ingrediënten bedekt zijn.
  • Spreid het mengsel uit op de bakplaat in een gelijkmatige laag.
  • Bak de granola 20-25 minuten, roer halverwege om en houd de kleur goed in de gaten. De granola is klaar als hij goudbruin is.
  • Laat de granola volledig afkoelen op de bakplaat. Voeg daarna het gedroogde fruit toe.
  • Bewaar de granola in een luchtdichte pot; zo blijft hij wekenlang vers.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten