Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Zuurdesem Crackers
Als je net als ik regelmatig zuurdesem bakt, weet je hoe frustrerend het kan zijn om telkens een deel van je starter weg te moeten gooien.
5
from 1 vote
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
5
minutes
minutes
Kooktijd:
40
minutes
minutes
Afkoeltijd:
10
minutes
minutes
Totaal:
55
minutes
minutes
Menugang:
lunch, ontbijt
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
Crackers, zuurdesem
Porties:
14
Crackers
Benodigdheden
1
bakplaat
Ingrediënt
1x
2x
3x
100
g
zuurdesemstarter
restje van het voeden
50
g
bloem
volkoren, spelt of tarwe
1
el olijfolie
½
tl zeezout
1
tl oregano
2
el zonnebloempitten
2
el pompoenpitten
1
el sesamzaad
Instructies
Verwarm je oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de zuurdesemstarter, bloem, olijfolie, zout en oregano in een kom. Voeg de pitten en sesamzaadjes toe en meng goed.
Leg het deeg op een vel bakpapier, plaats een tweede vel erbovenop en rol het flinterdun uit. Hoe dunner, hoe knapperiger de crackers!
Bak de crackers eerst 10 minuten in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven en snijd het deeg in vierkantjes of rechthoeken met een mes of pizzasnijder.
Zet de crackers nu nog 30 minuten terug in de oven, zodat ze helemaal krokant kunnen worden.
Laat de crackers afkoelen op een rooster. Ze worden nog knapperiger na het afkoelen!
Video
https://www.instagram.com/p/DGIpuR_M6zs/
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Zuurdesem Crackers
Amount per Serving
Calories
45
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Saturated Fat
0.2
g
1
%
Sodium
0.15
mg
0
%
Carbohydrates
5
g
2
%
Fiber
0.6
g
3
%
Protein
1
g
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten