Wil jij lekkere recepten in je inbox?

(meld je aan en blijf up to date met onze wekelijkse nieuwsbrief)

Uw Emailadres
Het formulier is succesvol verzonden!
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Controleer alle formuliervelden opnieuw.

Zelf kinderbueno ijs maken

Zelf kinderbueno ijs maken

Deze post kan affiliatelinks bevatten. Zie onze disclamer voor meer details!

Zelf ijs maken is zoveel makkelijker dan je misschien denkt! En het leuke is: je hebt er helemaal geen ijsmachine voor nodig. Met een paar basisingrediƫnten maak je thuis het lekkerste roomijs. Ideaal voor zomerse dagen, kinderfeestjes of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers. In deze blog deel ik mijn favoriete recept voor zelfgemaakt roomijs met Kinder Bueno-smaak Ʃn geef ik tips hoe je het eenvoudig aanpast naar een klassieke vanilleversie.

Waarom zelf ijs maken?

Zelf ijs maken betekent: weten wat erin zit, geen onnodige toevoegingen, en je eigen favoriete smaken combineren. Bovendien is het echt een leuk project om samen met kinderen te doen. Laat ze helpen met mixen, proeven en versieren. Grote kans dat ze daarna supertrots hun eigen ijsjes uitdelen!

Wat heb je nodig om roomijs te maken zonder ijsmachine?

Je hebt eigenlijk maar twee basisdingen nodig:

  • Gezoete gecondenseerde melk: dit zorgt voor de zoetheid en romigheid.
  • Slagroom: dit klop je lobbig en maakt het ijs luchtig en smeuĆÆg.

Daarna kun je eindeloos variƫren met smaakmakers zoals vers fruit, koekjes, chocolade of zoals in dit recept: Kinder Bueno-smaak!

Zelf roomijs maken met Kinder Bueno-smaak

Kinder Bueno als ijs? Ja, dat wil je! Dit recept is super simpel en je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Ik gebruikte zo’n potje met die typische hazelnootcrĆØme-vulling (die smaakt precies zoals de binnenkant van een Kinder Bueno) en dat werkt zó goed in roomijs.

Dit heb je nodig:

  • 250 ml slagroom
  • 200 ml gezoete gecondenseerde melk
  • 3 eetlepels Kinder Bueno-vulling uit zo’n potje (bijv. Choco Hazel Spread of soortgelijk)
  • 2 Kinder Bueno’s in stukjes
  • Optioneel: extra stukjes chocolade of een swirl van hazelnootpasta

Zo maak je het:

  1. Klop de slagroom lobbig in een ruime kom.
  2. Meng in een andere kom de gecondenseerde melk met de Kinder Bueno-vulling tot een glad geheel.
  3. Spatel dit voorzichtig door de slagroom.
  4. Roer daarna de stukjes Kinder Bueno erdoor.
  5. Giet het mengsel in een afsluitbare bak of cakevorm, en strijk glad.
  6. Zet minimaal 6 uur in de vriezer (liefst een nachtje).
  7. Laat het voor het scheppen even 5 minuutjes staan op kamertemperatuur.

Liever gewoon vanille-ijs?

Laat dan de Kinder Bueno en vulling weg, en voeg in plaats daarvan 1 theelepel vanillepoeder of het merg van een vanillestokje toe aan het mengsel. Zo heb je een heerlijke basis voor allerlei combinaties!

Aan de slag!

Wil jij deze zomer ook zelf ijs maken? Begin dan lekker eenvoudig met mijn cheesecake ijsjes recept voor kinderen een hit bij jong Ʃn oud!

šŸ‹ļø Tip: download ook de gratis printable op koekenbakrecepten.nl/kinderen om meteen met de kids aan de slag te gaan!

Heb jij een favoriet ijsje dat je altijd zelf maakt? Laat het me weten in de reacties of tag me op Instagram @kookenbakrecepten.nl, ik ben super benieuwd naar jullie creaties!

Zelf kinderbueno ijs maken

Zelf kinderbueno ijs maken

Zelf ijs maken is zoveel makkelijker dan je misschien denkt! En het leuke is: je hebt er helemaal geen ijsmachine voor nodig
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 0 minutes
invriezen: 6 hours
Totaal: 6 hours 10 minutes
Menugang: Dessert, ijs
Keuken: nederlands
Zoekwoord: ijs maken, kinder bueno, roomijs
Porties: 4 porties

Benodigdheden

  • 1 mixer
  • 1 grote bak

Ingrediƫnt
 

  • 250 ml slagroom
  • 200 ml gezoete gecondenseerde melk
  • 3 eetlepels Kinder Bueno-vulling uit zo’n potje bijv. Choco Hazel Spread of soortgelijk
  • 2 Kinder Bueno’s in stukjes
  • Optioneel: extra stukjes chocolade of een swirl van hazelnootpasta

Instructies

  • Klop de slagroom lobbig in een ruime kom.
  • Meng in een andere kom de gecondenseerde melk met de Kinder Bueno-vulling tot een glad geheel.
  • Spatel dit voorzichtig door de slagroom.
  • Roer daarna de stukjes Kinder Bueno erdoor.
  • Giet het mengsel in een afsluitbare bak of cakevorm, en strijk glad.
  • Zet minimaal 6 uur in de vriezer (liefst een nachtje).
  • Laat het voor het scheppen even 5 minuutjes staan op kamertemperatuur.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top