Wil jij lekkere recepten in je inbox?

(meld je aan en blijf up to date met onze wekelijkse nieuwsbrief)

Uw Emailadres
Het formulier is succesvol verzonden!
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Controleer alle formuliervelden opnieuw.

roti kip masala

Roti met kip masala

Deze post kan affiliatelinks bevatten. Zie onze disclamer voor meer details!

Roti met kip masala – Surinaams comfortfood om je vingers bij af te likken!

Er zijn van die gerechten die altijd goed zijn. Roti is er zo eentje. Als ik denk aan een warme, geurige maaltijd waar iedereen blij van wordt, dan staat roti met kip masala steevast bovenaan. Het is zo’n gerecht dat je met liefde maakt en waar je daarna met z’n allen van geniet aan tafel met je handen natuurlijk, want dat hoort erbij!

In deze blog deel ik mijn favoriete recept voor roti met kip masala, kousenband en aardappel. Met een zachte, zelfgemaakte roti, kruidige kip, zachtgekookte aardappels met een vleugje kurkuma en knapperige kousenband. Het lijkt misschien veel werk, maar geloof me: dit is het meer dan waard.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de kip masala:

  • 800 g kipdijfilet, in stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 2 el Surinaamse masala (verkrijgbaar bij toko)
  • 1 el tomatenpuree
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl zout (of naar smaak)
  • 200 ml water
  • 2 el zonnebloemolie

Voor de aardappels:

  • 500 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 1 tl kurkuma
  • Snuf zout

Voor de kousenband:

  • 300 g kousenband (of sperziebonen), in stukjes
  • 1 tl olie
  • Snufje zout

Voor de roti (pannenkoek):

  • 300 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 100 ml lauwwarm water
  • 2 el zonnebloemolie

Zo maak je Roti kip masala

Roti (pannenkoeken):
Meng bloem, bakpoeder en zout. Voeg water en olie toe en kneed tot een soepel deeg. Laat 30 minuten rusten onder een vochtige doek. Verdeel in 4 bolletjes, rol ze uit tot een pannenkoek en bak ze één voor één in een droge koekenpan aan beide kanten goudbruin. Smeer eventueel lichtjes in met olie na het bakken voor extra zachtheid.

Kip masala:
Verhit olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg masala toe en bak even mee. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg tomaat en tomatenpuree toe, kruid met peper en zout en schenk het water erbij. Laat 25–30 minuten zachtjes sudderen tot de saus is ingedikt en de kip heerlijk zacht is.

Aardappels en kousenband:
Kook de aardappels in water met kurkuma en zout in 15 minuten gaar. Kook de kousenband 5 minuten in gezouten water of roerbak in olie tot beetgaar.

Waarom deze roti te lekker is

De combinatie van kruiden, smeuïge kip en zachte aardappels is gewoon onweerstaanbaar. Zelf roti maken is makkelijker dan je denkt, en het maakt het gerecht écht compleet. Ook kinderen smullen ervan, hier thuis is het altijd een groot succes.

Serveer-idee

Leg een roti op een bord, schep daar de kip, aardappels en groenten op. Vouw of scheur de roti en gebruik hem als eetgereedschap precies zoals het hoort! Geen vork nodig 😉

📌 Pin het voor later!

”Roti met kip masala”

En jij?

Maak jij ook weleens zelf Roti? Laat het me weten in een reactie of deel je creatie op Instagram met #kookenbakrecepten ik kijk graag mee!

FAQ Veelgestelde vragen over roti

roti kip masala

Roti met kip masala

Er zijn van die gerechten die altijd goed zijn. Roti is er zo eentje.
Voorbereiding: 1 hour 30 minutes
Kooktijd: 20 minutes
rusttijd: 30 minutes
Totaal: 1 hour
Menugang: avondeten
Keuken: surinaams
Zoekwoord: kip masala, roti, surinaams
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • Grote mengkom
  • deegroller
  • plastic folie

Ingrediënt
 

Voor de kip masala:

  • 800 g kipdijfilet in stukjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tomaat in blokjes
  • 2 el Surinaamse masala verkrijgbaar bij toko
  • 1 el tomatenpuree
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl zout of naar smaak
  • 200 ml water
  • 2 el zonnebloemolie

Voor de aardappels:

  • 500 g kruimige aardappels geschild en in stukken
  • 1 tl kurkuma
  • Snuf zout

Voor de kousenband:

  • 300 g kousenband of sperziebonen, in stukjes
  • 1 tl olie
  • Snufje zout

Voor de roti (pannenkoek)

  • 300 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 100 ml lauwwarm water
  • 2 el zonnebloemolie

Instructies

  • Meng bloem, bakpoeder en zout. Voeg water en olie toe en kneed tot een soepel deeg. Laat 30 minuten rusten onder een vochtige doek. Verdeel in 4 bolletjes, rol ze uit tot een pannenkoek en bak ze één voor één in een droge koekenpan aan beide kanten goudbruin. Smeer eventueel lichtjes in met olie na het bakken voor extra zachtheid.
  • Verhit olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg masala toe en bak even mee. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg tomaat en tomatenpuree toe, kruid met peper en zout en schenk het water erbij. Laat 25–30 minuten zachtjes sudderen tot de saus is ingedikt en de kip heerlijk zacht is.
  • Aardappels en kousenband:Kook de aardappels in water met kurkuma en zout in 15 minuten gaar. Kook de kousenband 5 minuten in gezouten water of roerbak in olie tot beetgaar.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Roti met kip masala
Amount per Serving
Calories
650
% Daily Value*
Fat
 
30
g
46
%
Sodium
 
1.5
mg
0
%
Carbohydrates
 
55
g
18
%
Fiber
 
7
g
29
%
Protein
 
35
g
70
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top