Wil jij lekkere recepten in je inbox?

(meld je aan en blijf up to date met onze wekelijkse nieuwsbrief)

Uw Emailadres
Het formulier is succesvol verzonden!
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Controleer alle formuliervelden opnieuw.
pisang goreng recept gebakken banaan

Pisang goreng recept

Deze post kan affiliatelinks bevatten. Zie onze disclamer voor meer details!

Pisang goreng recept – Indonesische gebakken banaan

Ken je dat, die krokant gefrituurde bananen die je vaak bij een Indonesisch restaurant of toko ziet? Of bij de chinees kan bestellen? Dat zijn pisang goreng letterlijk “gebakken banaan”. Het is een van de bekendste Indonesische snacks en ook in Nederland razend populair. Gelukkig kun je pisang goreng heel makkelijk zelf maken. Met dit recept zet je binnen een kwartiertje deze heerlijke zoete snack op tafel.

Wat is pisang goreng?

Pisang goreng is een Indonesisch bananengerecht waarbij plakjes banaan door een luchtig beslag worden gehaald en vervolgens goudbruin gefrituurd. Eigenlijk zijn het net oliebollen, met banaan :)! Van binnen lekker zacht en zoet, van buiten heerlijk krokant. Je kunt ze serveren als tussendoortje, dessert of gewoon bij de koffie.

Pisang goreng recept

Ingrediënten (voor ca. 12 stuks)

  • 3 rijpe bananen
  • 100 g bloem
  • 1 el maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el suiker
  • 150 ml melk
  • Snufje zout
  • Olie om te frituren

Extra lekker: voeg een snuf kaneel of wat geraspte kokos toe aan het beslag.

Bereiding

  1. Snijd de bananen in schuine plakjes van ca. 1 cm dik.
  2. Maak het beslag: meng bloem, maizena, bakpoeder, suiker en zout in een kom. Voeg beetje bij beetje het water toe en klop tot een glad beslag. Het moet dik vloeibaar zijn, vergelijkbaar met pannenkoekenbeslag.
  3. Verhit de olie in een frituurpan of diepe pan tot ongeveer 170 °C.
  4. Haal de bananen door het beslag en frituur ze in 2–3 minuten goudbruin en krokant.
  5. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

📌 Pin het voor later!

‘Pisang goreng’

Pisang goreng in de airfryer

Wil je een lichtere variant? Dan kun je pisang goreng in de airfryer maken. Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Leg de met beslag omhulde bananen op een met bakpapier bekleed mandje, spray licht in met olie en bak 8–10 minuten tot ze goudbruin zijn. Ze worden iets minder krokant dan gefrituurd, maar nog steeds heerlijk!

Serveer tips

  • Bestrooi met poedersuiker of een beetje kaneel.
  • Lekker met honing of gecondenseerde melk.
  • Voor een luxe dessert: serveer de gebakken banaan met een bolletje vanille-ijs of kinderbueno ijs en chocoladesaus. 🍦

Waarom dit pisang goreng recept maken?

  • Makkelijk en snel: in 15 minuten klaar.
  • Ideale manier om rijpe bananen op te maken.
  • Perfect als snack, dessert of traktatie.

Met dit recept haal je een stukje Indonesië in huis. Je hoeft er echt niet voor naar de toko, want zelfgemaakt zijn ze minstens zo lekker!

pisang goreng recept gebakken banaan

Pisang goreng recept

Ken je dat, die krokant gefrituurde bananen die je vaak bij een Indonesisch restaurant of toko ziet? Dat zijn pisang goreng – letterlijk “gebakken banaan”
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 5 minutes
frituurtijd: 5 minutes
Totaal: 15 minutes
Menugang: Appetizer, toetje
Keuken: indonesisch
Zoekwoord: gebakken banaan, nasi goreng, pisang, pisang goreng

Ingrediënt
 

  • 3 rijpe bananen
  • 100 g bloem
  • 1 el maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el suiker
  • 150 ml koud water
  • Snufje zout
  • Olie om te frituren

Instructies

  • Snijd de bananen in schuine plakjes van ca. 1 cm dik.
  • meng bloem, maizena, bakpoeder, suiker en zout in een kom. Voeg beetje bij beetje het water toe en klop tot een glad beslag. Het moet dik vloeibaar zijn, vergelijkbaar met pannenkoekenbeslag.
  • Verhit de olie in een frituurpan of diepe pan tot ongeveer 170 °C.
  • Haal de bananen door het beslag en frituur ze in 2–3 minuten goudbruin en krokant.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Pisang goreng recept
Amount per Serving
Calories
150
% Daily Value*
Fat
 
6
g
9
%
Saturated Fat
 
1
g
6
%
Carbohydrates
 
25
g
8
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
10
g
11
%
Protein
 
2
g
4
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top