Wie houdt er nou niet van een romige McFlurry met knapperige stukjes M&M’s? Hier in huis is het echt een favoriet toetje. Maar wist je dat je hem helemaal zelf kunt maken van het ijs tot de topping? En geloof me… deze versie is nóg lekkerder dan de originele.
Zelf ijs maken klinkt misschien ingewikkeld, maar met een beetje liefde en geduld is het echt niet moeilijk. En het fijne is: geen gekke toevoegingen, geen kunstmatige smaakstoffen, gewoon puur en lekker.
Dit is er eentje die je zeker wilt bewaren voor zomerse dagen, kinderfeestjes of gewoon als verwenmomentje met het gezin.
Wat heb je nodig?
Voor het zelfgemaakte vanille-ijs (zonder ijsmachine!):
- 400 ml gezoete gecondenseerde melk
- 500 ml slagroom (ongeklopt)
- 1,5 tl vanille-extract
- Snufje zout
Voor de McFlurry:
- 2 handjes M&M’s (pinda, crispy of wat je lekker vindt)
- Eventueel chocoladesaus of karamelsaus
Zo maak je het ijs:
- Klop de slagroom lobbig.
Doe de slagroom in een kom en klop deze met een mixer totdat hij stevig is, maar nog net geen pieken vormt. - Meng met gecondenseerde melk.
Spatel voorzichtig de gecondenseerde melk, vanille en een snufje zout door de slagroom. Niet te hard roeren, het moet luchtig blijven! - Vries in.
Giet het mengsel in een afsluitbare bak en zet deze minimaal 6 uur (liefst een nachtje) in de vriezer. - Even zacht laten worden.
Haal het ijs 5 tot 10 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het wat zachter wordt om te scheppen en te mengen.
En dan: McFlurry time!
- Crush de M&M’s.
Doe de M&M’s in een diepvrieszakje en sla ze een beetje kapot met een deegroller. Niet te fijn, een beetje bite is juist lekker! - Schep het ijs in een kom.
Neem een paar flinke scheppen van je zelfgemaakte vanille-ijs. - Roer er de M&M-stukjes doorheen.
Je kunt ook nog wat saus toevoegen als je dat lekker vindt. - Serveren maar!
In vrolijke bakjes, met nog wat extra M&M’s en eventueel een swirl van chocoladesaus.
Tip van mij:
Laat je kinderen helpen met het crushen van de M&M’s of het opscheppen van het ijs. Het is een superleuk zomers klusje en zorgt voor blije gezichtjes én plakkerige vingers. 😉
Je kunt dit recept natuurlijk ook makkelijk variëren. Denk aan een McFlurry met stukjes Oreo, Lion of zelfs stukjes zelfgebakken brownie. Alles mag! Ik heb nog een ander heerlijk ijsrecept die je binnen 10 minuutjes gemaakt hebt! Bekijk hier het Kinderbueno ijs!
📌 Pin het voor later!
”Zelf McFlurry M&M’s maken”
Heb jij deze homemade McFlurry al geprobeerd?
Ik ben zó benieuwd naar jullie creaties! Deel je foto op Instagram of Facebook en tag me, dan deel ik hem graag. Of stuur me even een DM, vind ik leuk! 💌

Benodigdheden
- 1 mixer
Ingrediënt
- 400 ml gezoete gecondenseerde melk
- 500 ml slagroom ongeklopt
- 1,5 tl vanille-extract
- Snufje zout
- 2 handjes M&M’s pinda, crispy of wat je lekker vindt
- Eventueel chocoladesaus of karamelsaus
Instructies
- Doe de slagroom in een kom en klop deze met een mixer totdat hij stevig is, maar nog net geen pieken vormt.
- Spatel voorzichtig de gecondenseerde melk, vanille en een snufje zout door de slagroom. Niet te hard roeren, het moet luchtig blijven!
- Giet het mengsel in een afsluitbare bak en zet deze minimaal 6 uur (liefst een nachtje) in de vriezer.
- Haal het ijs 5 tot 10 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het wat zachter wordt om te scheppen en te mengen.