Wil jij lekkere recepten in je inbox?

(meld je aan en blijf up to date met onze wekelijkse nieuwsbrief)

Uw Emailadres
Het formulier is succesvol verzonden!
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Controleer alle formuliervelden opnieuw.
Crumbl Cookies met Speculoos & romige Biscoff-frosting – grote koeken uit eigen oven

Crumbl Cookies met Speculoos

Deze post kan affiliatelinks bevatten. Zie onze disclamer voor meer details!

Crumbl Cookies met Speculoos & romige Biscoff-frosting, grote koeken uit eigen oven.

Je kent ze misschien al van TikTok of Instagram: die grote, chewy koekjes met dikke frosting die eruitzien als kleine gebakjes. Ze zijn helemaal hip en viral-proof, en ik snap waarom. Deze Crumbl-style cookies met speculoos én een romige Biscoff-frosting zijn het ultieme comfort food met een twist.

Ik maakte een flinke batch met 450 gram roomboter, goed voor ongeveer 24 middelgrote koekjes. Perfect om te delen, cadeau te doen of lekker zelf van te snoepen bij de koffie.

🛒 Wat heb je nodig? (voor ±24 middelgrote koekjes)

Voor het deeg:

  • 450 g roomboter (kamertemperatuur)
  • 300 g lichtbruine basterdsuiker
  • 200 g kristalsuiker
  • 4 eieren (M)
  • 2 tl vanillepoeder
  • 720 g bloem
  • 2 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 100 g verkruimelde Lotus koekjes

Voor de frosting:

  • 50 g roomboter (zacht)
  • 100 g poedersuiker
  • 1 el melk of slagroom
  • 1 flinke eetlepel Biscoff spread
  • Extra verkruimelde Lotus koekjes (voor de topping)

Zo maak je de crumbl cookies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
  2. Mix de roomboter (450 g) met beide suikers in 3-4 minuten luchtig.
  3. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed. Roer ook het vanille-extract erdoor.
  4. Meng in een andere kom de bloem, baking soda, bakpoeder, zout en kaneel.
  5. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en mix tot een stevig deeg.
  6. Spatel de verkruimelde Lotus koekjes erdoor.
  7. Verdeel het deeg in 24 middelgrote bollen van ongeveer 70 gram per stuk.
  8. Leg ze met voldoende ruimte op een bakplaat met bakpapier.
  9. Bak de koekjes in 10-12 minuten gaar; ze mogen in het midden nog zacht zijn.
  10. Laat de koekjes 10 minuten afkoelen op de bakplaat, daarna volledig op een rooster.

Frosting maken & aanbrengen:

  1. Klop de zachte roomboter (50 g) luchtig met de poedersuiker en melk of slagroom.
  2. Voeg de Biscoff spread toe en mix tot een gladde, romige frosting.
  3. Laat de koekjes helemaal afkoelen (heel belangrijk!).
  4. Spuit of smeer een royale laag frosting op elk koekje.
  5. Bestrooi met extra verkruimelde Lotus koekjes voor die finishing touch.

Bewaren & serveertips:

  • Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel, zo blijven ze 3-4 dagen zacht en vers.
  • Wil je ze langer bewaren? Vries de koekjes zonder frosting in en maak de frosting vers voordat je ze serveert.
  • Deze koekjes zijn heerlijk bij een kop koffie, thee of een koud glas melk.

Wat deze Crumbl Cookies met Speculoos voor mij betekenen❤️

Deze koekjes zijn voor mij écht een feestje: zacht, chewy, vol smaak en die topping maakt het helemaal af. Mijn kinderen noemen het “taartjes voor je hand” en ik ben het helemaal met ze eens. Ze zijn leuk om te maken en nóg leuker om op te eten. Zeker een recept dat vaker terugkomt in mijn keuken! Wil je liever de american chocolate chip koekjes maken? Kijk dan bij dit recept.

Veelgestelde vragen (FAQ) over Crumbl Cookies met Speculoos en Biscoff-frosting


Crumbl Cookies met Speculoos & romige Biscoff-frosting – grote koeken uit eigen oven

Crumbl Cookies met Speculoos

Deze Crumbl-style cookies met speculoos én een romige Biscoff-frosting zijn het ultieme comfort food met een twist.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 12 minutes
Rusttijd: 1 hour
Totaal: 1 hour 22 minutes
Menugang: koek
Keuken: American
Zoekwoord: american cookies, crumbl cookies, koekjes
Porties: 24 koeken

Benodigdheden

Ingrediënt
 

Voor de koeken

  • 450 g roomboter kamertemperatuur
  • 300 g lichtbruine basterdsuiker
  • 200 g kristalsuiker
  • 4 eieren M
  • 2 tl vanillepoeder
  • 720 g bloem
  • 2 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 100 g verkruimelde Lotus koekjes

Voor de topping

  • 50 g roomboter zacht
  • 100 g poedersuiker
  • 1 el melk of slagroom
  • 1 flinke eetlepel Biscoff spread
  • Extra verkruimelde Lotus koekjes voor de topping

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
  • Mix de roomboter (450 g) met beide suikers in 3-4 minuten luchtig.
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix goed. Roer ook het vanille-extract erdoor.
  • Meng in een andere kom de bloem, baking soda, bakpoeder, zout en kaneel.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en mix tot een stevig deeg.
  • Spatel de verkruimelde Lotus koekjes erdoor.
  • Verdeel het deeg in 24 middelgrote bollen van ongeveer 70 gram per stuk.
  • Leg ze met voldoende ruimte op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de koekjes in 10-12 minuten gaar; ze mogen in het midden nog zacht zijn.
  • Laat de koekjes 10 minuten afkoelen op de bakplaat, daarna volledig op een rooster.
  • Voeg de Biscoff spread toe en mix tot een gladde, romige frosting.
  • Laat de koekjes helemaal afkoelen (heel belangrijk!).
  • Spuit of smeer een royale laag frosting op elk koekje.
  • Bestrooi met extra verkruimelde Lotus koekjes voor die finishing touch.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Crumbl Cookies met Speculoos
Serving Size
 
70 g
Amount per Serving
Calories
350
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top