Wil jij lekkere recepten in je inbox?

(meld je aan en blijf up to date met onze wekelijkse nieuwsbrief)

Uw Emailadres
Het formulier is succesvol verzonden!
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Controleer alle formuliervelden opnieuw.
weekmenu 44 kookenbakrecepten.nl

Weekmenu 44 Comfortfood met een twist: loempia’s, boeuf bourguignon & mijn viral pepernotencake

Deze post kan affiliatelinks bevatten. Zie onze disclamer voor meer details!

De klok is weer een uur teruggedraaid, de truien mogen uit de kast en dat betekent maar één ding: het is weer tijd voor ultiem comfortfood.
In weekmenu 44 neem ik je mee op een culinaire reis vol warme smaken, makkelijke gerechten en een paar van mijn persoonlijke favorieten.

We beginnen de week met iets wat altijd goed is: loempia’s met gehakt krokant van buiten, hartig van binnen, en verrassend eenvoudig om zelf te maken, lekker met wat chinese of gewone witte rijst lekker simpel. Vervolgens maken we een klassieker waar ik nooit genoeg van krijg: boeuf bourguignon. Zo’n gerecht dat langzaam op het fornuis pruttelt en je huis vult met die heerlijke geur van rode wijn, tijm en knoflook. 💫
Halverwege de week duiken we de Turkse keuken in met gozleme met feta en spinazie, een goudbruin gebakken platbrood dat perfect is voor een snelle maar smaakvolle maaltijd.

En dan de bonusrecepten, want eerlijk is eerlijk, een weekmenu is niet compleet zonder iets zoets.

  • De eerste is mijn viral pepernotencake, die op mijn TikTok echt ontplófte! 📱💥
    Duizenden mensen hebben hem inmiddels gebakken, en ik krijg nog steeds dagelijks reacties van volgers die zeggen: “Dit is de lekkerste cake ooit!”
    En ik geef ze geen ongelijk, hij is luchtig, kruidig, smeuïg en gewoon pure gezelligheid in cakevorm.
  • De tweede bonus is mijn fudge met chocolade, die ik laatst maakte. Romig, zacht, vol van smaak perfect om het weekend mee af te sluiten (of eerlijk gezegd: om stiekem elke dag een blokje van te snoepen 😇).

Heb je nu zin om uitgebreid te koken of juist iets simpels, of voor een drukke doordeweekse dag, dit weekmenu 44 heeft voor elk moment iets lekkers. Met gerechten die niet alleen makkelijk zijn, maar ook vol smaak en sfeer, precies wat je nodig hebt nu het buiten wat frisser wordt.

Dus pak een kop thee, scroll lekker verder en laat je inspireren voor een week vol comfort, smaak en een vleugje TikTok-magic.

1
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon – Klassieke Franse stoofschotel
Authentieke Franse stoofpot van rundvlees en groenten, langzaam gegaard tot een rijke, volle smaak.
Bekijk het recept
2
Gözleme Turkse gevulde flatbreads kookenbakrecepten.nl
Gözleme Turkse gevulde flatbreads
Er zijn van die gerechten waar je één keer aan begint… en daarna verslaafd bent.
Bekijk het recept
3
mango chicken curry kookenbakrecepten.nl
Mango chicken curry
Een curry hoeft niet altijd pittig te zijn soms mag hij ook zacht, romig en een beetje zoet zijn.
Bekijk het recept
4
pasta bolognese
Pasta bolognese met olijven
Pasta Bolognese is een klassieker die nooit uit de mode raakt. Dit gerecht is niet alleen een favoriet voor doordeweekse dagen, maar wat mij betreft ook perfect voor een gezellig etentje met familie of vrienden. Vandaag deel ik mijn persoonlijke recept voor een heerlijke pasta Bolognese die eenvoudig te maken is en gegarandeerd in de smaak valt. Laten we aan de slag gaan!
Bekijk het recept
5
ovenschotel met kip
Ovenschotel Met Kip: Eenvoudig en Lekker
Wil je een eenvoudig en heerlijk gerecht maken dat iedereen lekker vindt? Probeer dan eens deze ovenschotel met kip. Het is makkelijk te maken en zit vol smaak.
Bekijk het recept
6
Loempia’s gehakt
Er is iets magisch aan die eerste hap van een loempia: het knapperige velletje dat breekt onder je tanden, en dan die warme, kruidige vulling van gehakt en groenten…
Bekijk het recept
7
basisrecept pannenkoeken kookenbakrecepten.nl
Basisrecept pannenkoeken met Variaties & baktips
Basisrecept pannenkoeken voor de allerlekkerste pannenkoeken. Inclusief gezonde opties, variaties en slimme baktips. Perfect voor beginners
Bekijk het recept

Bonusrecepten:

8
Pepernotencake met lekkere topping
Deze heerlijke pepernotencake is niet alleen superlekker, maar ook perfect om samen met kinderen te maken! De warme geur van speculaaskruiden en het plezier van het strooien met pepernoten maken het bakken tot een echt feest.
Bekijk het recept
9
Chocolade Fudge – een makkelijk recept voor de lekkerste fudge kookenbakrecepten.nl
Chocolade Fudge
Fudge maken klinkt misschien ingewikkeld, maar geloof me: dit makkelijk recept voor chocolade fudge lukt echt iedereen.
Bekijk het recept

Afsluiter Weekmenu 44

En dat was ‘m alweer: weekmenu 44 vol comfortfood, wereldse smaken en een snufje zoete verleiding.
Van knapperige loempia’s met gehakt tot die klassieke boeuf bourguignon waar je spontaan trek van krijgt – dit menu is echt gemaakt voor de herfstdagen waarop je iets warms, huiselijks en lekkers wilt eten.

Ik hoop dat je er weer volop kookinspiratie uit haalt voor de komende week.
En vergeet vooral niet om die viral pepernotencake te proberen (en natuurlijk te delen op TikTok of Instagram met de hashtag #kookenbakrecepten – ik vind het zó leuk om jullie versies te zien!).

Heb je een favoriet gerecht uit dit menu? Of een recept dat je graag eens terugziet in een volgend weekmenu?
Laat het me weten in de reacties hieronder, ik lees alles en reageer met plezier.

Tot volgende week voor een nieuw rondje kookinspiratie, en tot die tijd: eet smakelijk, geniet, en blijf bakken met liefde!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top